Policisté v Břeclavi zadrželi přes 200 migrantů. Cestovali z Rakouska a Maďarska

Asi 214 migrantů zadrželi v noci policisté v Břeclavi. Je to víc než za celý minulý týden dohromady. Běženci cestovali ve vlacích z Rakouska a Maďarska a byly mezi nimi i rodiny s malými dětmi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie byla v Břeclavi na příjezd migrantů nachystaná

Policie byla v Břeclavi na příjezd migrantů nachystaná | Zdroj: ČTK

Počet běženců, kteří do cílových zemí míří přes jižní Moravu, se podle policie zvyšuje. Na jejich příjezd byla nachystaná. Na břeclavském nádraží měla přistavené autobusy a hlídkovaly zde desítky strážníků.

Policie na nádraží jednotlivce číslovala a řadila je do skupinek tak, aby byli rodinní příslušníci spolu. Na migranty se snažili mluvit anglicky, ti ale často nerozuměli. Řada lidí podle jednoho z policistů pocházela ze Sýrie.

Policisté pak běžence provizorně umisťovali v břeclavských nebo hodonínských policejních tělocvičnách, kde čekají na převoz do jednoho ze tří záchytných středisek v Česku.

V případě nárůstu počtu běženců do ČR, chce ministerstvo vnitra zřídit v Břeclavi zařízení cizinecké policie pro uprchlíky. Chce k tomu využít část areálu nevyužité věznice v Břeclavi-Poštorné.

Kdy by se zařízení v poštorenské věznici mohlo otevřít, zatím není jisté. Už nyní ale dělníci pro tento účel areál upravují.

Stovky migrantů směly v pondělí v Budapešti nastoupit do vlaků mířících do Rakouska a Německa.

ČTK, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme