Zebra se nerozhlédne! Na začátku školy u přechodů opět hlídkují a radí policisté

Policie se začátkem školního roku opět spouští akci „Zebra se na Tebe nerozhlédne“. U vybraných přechodů pro chodce budou po celý týden hlídkovat desítky policistů. Ti budou děti upozorňovat na zásady správného přecházení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté na začátku nového školního roku opět spustili akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Snímek je z Ústí nad Labem

Policisté na začátku nového školního roku opět spustili akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“. Snímek je z Ústí nad Labem | Foto: Jan Bachorík | Zdroj: Český rozhlas

„Je důležité upozornit děti na ten zlomový okamžik, kdy končí takové to jejich roztěkání a že se vrací zpátky do ulic, do měst, na silnice, kde je provoz,“ uvedla Zuzana Pidrmanová z oddělení tisku a prevence Policejního prezidia.

Také řidiči by měli v těchto dnech kvůli tisícům dětí v ulicích výrazně zpozornět. Podle psycholožky Lenky Čadové totiž zejména menší děti nevnímají silniční provoz jako nebezpečí.

„Nejsou schopné odhadnout rychlost a vzdálenost,“ upozornila Lenka Čadová. „My dospělí my máme určitou zkušenost a spoustu úkonů děláme automaticky, ale děti tyto zážitky nemají, tudíž tomu nepřikládají takovou důležitost,“ doplnila.

Akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ připravuje policie od roku 2007. Koná se na začátku a pak v druhé polovině školního roku. Více o akci se lze dočíst na policejním webu (zde).

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme