Německo varuje Británii před odmítáním běženců. Může to ovlivnit jednání o členství v EU

Německo varuje londýnskou vládu, že odmítavý postoj k přijímání běženců může ohrozit jednání o nových podmínkách britského členství v EU. Napsal to deník TheTimes. Britský premiér David Cameron se snaží získat pro svou zemi z Bruselu nové pravomoci před chystaným referendem o setrvání země v EU.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle britského premiéra Davida Camerona nelze spoléhat pouze na policii a kontroly na hranicích

Podle britského premiéra Davida Camerona nelze spoléhat pouze na policii a kontroly na hranicích | Zdroj: Reuters

Ztráta německé podpory by podle Timesů byla pro Davida Camerona katastrofou. Přední politik německé CDU Stephan Mayer britským novinám řekl, že Cameron ohrožuje vztahy s Německem, když ignoruje volání Angely Merkelové po přijetí většího počtu lidí ze současné uprchlické vlny.

Německá podpora plánů britského ministerského předsedy pro některé zásadní změny unijního fungování podle Mayera postupně „vysychá."

Stephan Mayer pro deník dodal, že Evropa teď čelí takové humanitární katastrofě, že on osobně nemá ani sympatie ani pochopení pro britský do sebe zahleděný přístup.

Německý bulvární deník Bild připomněl, že Británie zatím přijala 114 uprchlíků na milion vlastních obyvatel, což je třetina evropského průměru.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme