Pražská rada zbavila mlčenlivosti advokáta z kauzy Škodova paláce

Pražští radní zbavili mlčenlivosti advokáta Vladimíra Zoufalého, který město zastupoval v kauze nájemného za Škodův palác. Rada tak učinila na žádost policie. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v červnu oznámila, že na Zoufalého podá stížnost k České advokátní komoře. Důvodem byly jeho mediální výstupy, ke kterým prý kvůli mlčenlivosti nebyl oprávněn.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škodův palác, Magistrát Hl. m. Prahy

Škodův palác, Magistrát Hl. m. Prahy | Foto: Filip Jandourek

Zoufalý a jeho kancelář Prahu zastupovali do letošního ledna ve sporu s majitelem paláce, firmou Copa Retail kvůli výši nájemného.

V lednu vedení města smlouvu se Zoufalým ukončilo. Výběr nové právní kanceláře následovaly několik týdnů trvající peripetie.

Jednu z kanceláří město odmítlo kvůli skandálu s uniklými e-maily primátorky a šéfky Copa Retail, další kancelář zase odmítla smlouvu s městem podepsat kvůli výrokům Krnáčové na její adresu v médiích.

Město se u soudu dožaduje změny nájemného. Soud už dvakrát žalobu města zamítl.

Nájemní smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu.

Za budovu v centru města vyplatil magistrát asi 1,5 miliardy. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme