V Poštorné u Břeclavi je pro uprchlíky připraveno stanové městečko pro 300 lidí

V Poštorné u Břeclavi za jediný den vzniklo nové záchytné zařízení pro uprchlíky. Ještě v noci pracovali hasiči na jeho dostavbě a vybavení. Nové stanové městečko pojme asi 300 uprchlíků. Včera ve městě cizinecká policie zadržela přes 200 migrantů. Jestli je umístí v Poštorné, zatím není jasné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové záchytné zařízení pro uprchlíky vzniklo v Poštorné u Břeclavi. Některým obyvatelům se to nelíbí

Nové záchytné zařízení pro uprchlíky vzniklo v Poštorné u Břeclavi. Některým obyvatelům se to nelíbí | Zdroj: ČTK

V deset dopoledne z areálu bývalé věznice v Poštorné odjížděly hasičské jednotky, které dostavily provizorní stanoviště pro zadržené migranty.

„Všech 25 stanů bylo vybaveno hygienickými vložkami, lehátky, spacáky, dekami a osvětlením,“ upřesnila mluvčí hasičů Nicole Zaoralová.

Co ještě budou uprchlíci potřebovat, popsala Diana Kosinová z brněnské charity, která sbírku pořádá.

„Hygienické potřeby, zejména dětské pleny, vložky, mýdla, zachovalé oděvy, podzimní teplejší věci, velmi akutní jsou přikrývky, karimatky, spacáky, boty,“ uvedla Kosinová. Sbírka brněnské charity pokračuje až do 25. září.

Nové záchytné zařízení pro uprchlíky vzniklo v Poštorné u Břeclavi | Foto: ČTK

Znepokojení občané

Mnozí občané Břeclavi jsou situací znepokojeni. V úterý by jim zástupci ministerstva vnitra a cizinecké policie měli vysvětlit, jaké s Poštornou mají záměry. Novinářům to řekli starosta Břeclavi Pavel Dominik (Pro region) a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

„Je to informace nemilá, ale je to lepší, než aby se tito lidé pohybovali volně po Břeclavi a přispívali k rušení veřejného pořádku," uvedl Dominik. Situaci vnímá jako složitou, ale ne tragickou, i když se podle něj radním nelíbí.

Do Poštorné již v minulosti policie umisťovala běžence zadržené na nedalekých hranicích se Slovenskem a Rakouskem.

Kateřina Pichalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme