Filmový festival v Benátkách zahájí premiéra filmu Everest

V italských Benátkách začíná 72. ročník filmového festivalu. V hlavní soutěžní sekci této nejstarší přehlídky v Evropě je 21 celovečerních snímků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jake Gylenhall a Emily Watson v Benátkách

Jake Gylenhall a Emily Watson v Benátkách | Zdroj: Reuters

Celý festival zahájí dlouho očekávaná premiéra filmu Everest. Jedná se o snímek zachycující skutečnou událost, a to lezeckou výpravu, kterou v Himálaji zastihla v 60. letech sněhová bouře.

V hlavních rolích účinkuje třeba Emily Watsonová nebo Jake Gylenhaall, oba herci se dnes večer v Benátkách projdou po červeném koberci.

Everest nesoutěží v žádné kategorii. Nicméně filmy, které v posledních letech zahajovaly benátský festival, měly vždy velký úspěch v podobě třeba oscarových sošek.

Na festivalu se promítne dohromady 15 světových premiér. Hodně se mluví například o filmu Black Mass - Špinavá hra, který by měl do Benátek přivézt Johny Depp. Příběh se má točit okolo zákulisních her FBI v 70. letech.

Kromě slavných herců se po červeném koberci samozřejmě projdou i porotci, kteří budou vybírat nejlepší snímky festivalu. A to třeba mexický režisér Alfonso Cuaron, mezi jeho snímky patří například vesmírná podívaná Gravitace. Po jeho boku se objeví herečka Diane Krugerová nebo Jonathan Demme, režisér legendárního snímku Mlčení jehňátek.

ČRo, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme