Někdo z nováčků bude v základní sestavě, řekl reprezentační trenér Pavel Vrba

Rozhodující zápasy čekají výběr Pavla Vrby v kvalifikaci o Euro 2016. Fotbalovou reprezentaci ale před čtvrtečním duelem s Kazachstánem oslabily zraněné opory týmu. Jejich řady na poslední chvíli rozšířil i obránce Tomáš Sivok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Pavel Vrba před reprezetnačním tréninkem

Trenér Pavel Vrba před reprezetnačním tréninkem | Zdroj: ČTK

„Tomáš patří mezi hráče, na kterých jsme to v kvalifikaci stavěli. Bohužel má zlomené žebro a je nemožné, aby nastoupil. Je tam spousta jiných hráčů, kteří hrají v zahraničí a hrají pravidelně, takže si myslím, že Tomáše nahradíme,“ zůstává optimistou reprezentační trenér Pavel Vrba.

Ten nemůže využít ani služeb útočníka Necida a záložníků Pilaře, Plašila, Váchy a kapitána Rosického, který reprezentaci zřejmě nepomůže ani při říjnových duelech proti Turecku a v Nizozemsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je pravděpodobné, že se někdo z nováčků dostane hned od první minuty na hřiště, říká před utkáním s Kazachstánem Pavel Vrba

„S Tomášem jsem celkem v kontaktu a bavíme se o jeho zranění. Pokud bude zdravý a odehraje nějaké zápasy, tak budu rád. Pokud nebude zdravý, musíme to zvládnout bez něj.“

Kapitánskou pásku za zraněného Tomáše Rosického navlékne brankář Petr Čech.

„Vždycky je škoda, když někdo vypadne kvůli zranění. Na druhou stranu je to šance pro ostatní, aby ukázali trenérovi, že do týmu patří, a třeba si řekli o stálé místo v základní sestavě,“ řekl brankář Arsenalu Petr Čech.

Trenér Vrba plánuje zapojit nováčky v reprezentaci i na plzeňském trávníku.

„Je pravděpodobné, že se někdo z nováčků dostane hned od první minuty na hřiště. Objeví se hráči, které v sestavě nikdo nečeká,“ usmíval se trenér Vrba. Pro nováčky v týmu má radu zkušený reprezentant Petr Čech.

„Důležité bude, aby každý hrál svůj fotbal a příliš si nepřipouštěli důležitost zápasu.“

Při zápase s Kazachstánem zítra v Plzni uctíme památku Josefa Masopusta! Přijďte pomoc s přípravami chorea zítra v...

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 2. září 2015

Lukáš Ptáček, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme