Břeclav podá trestní oznámení kvůli šíření poplašné zprávy o uprchlících

Břeclaví se začínají šířit smyšlená svědectví o tisícovkách uprchlíků ve městě. Na zdejším nádraží cizinecká policie ale v úterý zadržela jen dvě stovky migrantů. Lidé na sociálních sítích tak podle vedení města situaci často výrazně nafukují. Radnice proto podala trestní oznámení kvůli možnému šíření poplašné zprávy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie byla v Břeclavi na příjezd migrantů nachystaná

Policie byla v Břeclavi na příjezd migrantů nachystaná | Zdroj: ČTK

„Někdo bez špetky odpovědnosti píše na sociální sítě naprosté lži. Bylo tam uvedeno, že v Poštorné je dneska 4000 uprchlíků. To je prostě lež a hloupost. Lidé si musí uvědomit, že musí být odpovědní za své jednání a za své činy," upozornil nezávislý starosta Břeclavi Pavel Dominik.

V noci z pondělí na úterý zadrželi policisté v Břeclavi přibližně 214 uprchlíků, kteří cestovali ve vlacích z Rakouska a Maďarska. Byly mezi nimi i rodiny s dětmi.

Policisté na nádraží jednotlivce číslovali a řadili je do skupinek tak, aby byli rodinní příslušníci spolu.

Běžence potom provizorně umisťovali v břeclavských nebo hodonínských policejních tělocvičnách, kde čekali na převoz do jednoho ze tří záchytných středisek v Česku.

Číslování běženců v Česku připomíná britskému tisku praxi z koncentráků

Číst článek

Tomáš Jelen, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme