ČEZ na konci roku vypoví smlouvu místopředsedkyni ANO Kleslové

Společnost ČEZ na konci roku ukončí smlouvu s místopředsedkyní hnutí ANO Radmilou Kleslovou. Českému rozhlasu to potvrdil předseda dozorčí rady ČEZ Václav Pačes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Pačes, místopředseda dozorčí rady ČEZ

Václav Pačes, místopředseda dozorčí rady ČEZ | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Kleslová pracuje pro polostátní společnost už 15 let jako právnička a poradkyně.

Podle Pačese po vstupu do politiky sama navrhla, aby s ní ČEZ smlouvu už neprodloužil.

„Její smlouva skutečně bude končit koncem tohoto roku, ale není to pod tlakem kauz, o kterých se teď hodně píše, ale je to rozhodnutí, které už padlo daleko dříve, po jejím vstupu do politiky,“ tvrdí Pačes.

Podle informací serveru Neovlivní.cz dostává Kleslová za své služby pro ČEZ až sto tisíc korun měsíčně. Dozorčí rada firmy teď bude zjišťovat, jestli ohodnocení její práce bylo adekvátní.

Přehrát

00:00 / 00:00

ČEZ ukončí smlouvu s místopředsedkyní hnutí ANO Radmilou Kleslovou. Českému rozhlasu to řekl předseda dozorčí rady Václav Pačes

„Dostaneme všechny její materiály k tomu, co, kdy dělala, jak byla honorována a tak dále. Uvidí se, jestli to bude něco, co budeme chtít dovysvětlit,“ dodává Pačes.

Na spolupráci političky s ČEZ upozornil člen dozorčí rady a bývalý náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht, který téma nechal zařadit na jednání dozorčí rady.

Šéf státní pokladny Andrej Babiš ve středu Českému rozhlasu řekl, že o ukončení smlouvy s Radmilou Kleslovou žádal prostřednictvím svého náměstka Wagenknechta už dříve.

Opoziční ODS Kleslovou kritizovala za „kolosální střet zájmů“.

Simona Bartošová, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme