U2 zahrají v italském Turíně. Odstartují tak evropskou část svého turné

U2 budou ode dneška plnit evropské haly. V italském Turíně začne irská kapela další část svého celosvětového turné, které začalo v květnu. Na své cestě Evropou se zastaví například ve Stockholmu, Barceloně nebo Paříži. V každém z měst odehraje nejméně dva koncerty. Do Česka ale kapela nepřijede.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frontman kapely U2 Bono Vox

Frontman kapely U2 Bono Vox | Zdroj: Reuters

Kapela U2 odstartovala své celosvětové turné letos v květnu v Severní Americe. Podle šéfredaktora rádia Wave Tomáše Turka bylo úspěšné.

„Turné vyprodali, podobně jako je vyprodané to nastávající evropské turné. Důležitější ale je, že bylo úspěšné i umělecky. U2 chytili druhý dech, vrátili se k tvorbě písniček a koncerty nebyly tak generické jako v předchozích šňůrách,“ přibližuje Turek a dodává:

„Víc než kdy jindy obměňovali každý večer setlist. Přidávali spoustu písní, které nehráli třeba 20 let. Koncerty tedy nebyly identické, což u těchto velkých rockových dinosaurů bývá zvykem.“

Česku se U2 během svého evropského turné opět vyhnou. Pokud budou chtít fanoušci irskou kapelu vidět, musí se vydat do Berlína. U2 tam na konci září odehrají čtyři koncerty.

„Určitě tam bude hrát roli finanční stránka. Nabízelo se, že když teď budou hrát v halách, tak že by se tady konečně ten prostor našel. Důvodem dříve bylo, že jsme neměli adekvátní stadion,“ vysvětluje Turek, proč U2 nechtěli do Česka dříve přijet.

Poslední deska kapely U2 nazvaná Songs of Innocence vyšla přibližně před rokem.

Tomáš Turek, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme