V Karlových Varech vznikne pobočka vysoké školy zaměřená na fyzioterapii

6. září 2015

O další možnosti vysokoškolského studia v našem regionu jednalo v těchto dnech vedení Karlovarského kraje a města Karlovy Vary s ministerstvem školství. Mělo by jít o pobočku Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, obor fyzioterapie, která by sídlila v krajském městě.

Financování a provoz pobočky řešil hejtman Karlovarského kraje Martin Havel a karlovarský primátor Petr Kulhánek s ministryní školství Kateřinou Valachovou.

„Jsme regionem lázeňství a zakládáme si na vysoké úrovni lázeňské léčebné péče. K tomu je samozřejmě zapotřebí dostatek kvalifikovaných odborníků včetně fyzioterapeutů. Proto jsem velmi rád, že paní ministryně přistoupila k záměru zřízení pobočky vstřícně,“ uvedl hejtman Martin Havel.

Ministerstvo by vyčlenilo finance spojené s nutnými investicemi pro budoucí zázemí pobočky v budově na nábřeží Jana Palacha, navýšilo by peníze na platy univerzitních pedagogů a podpořilo by toto vysokoškolské pracoviště především v době nastartování jeho činnosti.

K otevření pobočky by mohlo dojít v příštím akademickém roce 2016 – 2017. K záměru se jednoznačně pozitivně postavilo i vedení Univerzity Karlovy.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio