Ondřej Cink získal na MS bikerů bronz! Vyhrál Schurter, Kulhavý vzdal

Český reprezentant Ondřej Cink zajel na mistrovství světa bikerů v Andoře svůj životní závod a získal bronzovou medaili za Švýcarem Schurterem a Francouzem Absalonem. Už v prvním kole závod skončil pro jiného českého favorita Jaroslava Kulhavého.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V cíli byl Ondřej Cink mírně zklamaných, že to necinklo

V cíli byl Ondřej Cink mírně zklamaných, že to necinklo | Foto: Michal Jurman

Vysoká nadmořská výška, ve které je středisko Vallnord položeno, Cinkovi svědčí. Před dvěma lety tam skončil druhý v závodě SP, dnes na stejném místě zajel svůj životní výsledek.

Hned od úvodu závodu elitní kategorie ve Vallnordu nechyběl na čele český dres. Nebyl to ale Jaroslav Kulhavý, který nepřekonal následky dřívějšího pádu a nedokončil ani první kolo. S hvězdami Julienem Absalonem a Ninem Schurtrem se držel Ondřej Cink.

Od třetího kola z celkových šesti si dvě zbývající hvězdy závodů na horských kolech jeli vlastní závod o vítězství. Cink na třetí pozici zůstal sám a zezadu ho dojížděli Němec Fumic a Švýcar Flückiger.

Při stoupání do sjezdovky v polovině pátého kola nastoupil Schurter Absalonovi a rozhodl o svém čtvrtém titulu mistra světa.

Za první dvojicí zuřila bitva o třetí místo. Ondřej Cink nabíral náskok ve výjezdech, Manuel Fumic ho stahoval při sjezdových pasážích. V klíčovém stoupání na konci sjezdovky dokázal ještě zvýšit tempo a bronz získal o 7 sekund.

Mistrovství světa horských kol ve Vallnordu (Andorrra) - cross country:
Muži: 1. Schurter (Švýc.) 1:29:22, 2. Absalon (Fr.) -10, 3. Cink (ČR) -1:15, 4. Fumic (Něm.) -1:22, 5. M. Flückiger (Švýc.) -2:08, 6. Marotte (Fr.) -2:25, 7. Näf -3:13, 8. Vogel (oba Švýc.) -3:14, 9. Drechou (Fr.) -3:48, 10. Van Hoovels (Belg.) -3:54, ...33. Nesvadba -8:20, Kulhavý, Škarnitzl (všichni ČR) nedojeli.
Ženy: 1. Ferrandová-Prévotová (Fr.) 1:52:44, 2. Kalentěvová (Rus.) -58, 3. Bělomojnová (Ukr.) -1:36, 4. Dahleová-Flesjaaová (Nor.), 5. Pendrelová (Kan.) obě -2:15, 6. Wloszczowská (Pol.) -2:52, ...37. Štěpánová -17:29, 45. Huříková (obě ČR) -1 kolo.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme