Chladnější počasí potrvá i příští týden, v půlce září se ale oteplí

První zářijová neděle bude chladná, větrná a s přeháňkami, které můžou být na hřebenech Krkonoš i sněhové. Odpolední teploty vystoupí jen na 12 až 16 stupňů, na Moravě až na 18. Podle ČHMÚ má chladný ráz počasí pokračovat i v příštím týdnu, kdy se nejvyšší teploty budou většinou udržovat pod 20 stupni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slunce skyté za mraky

Slunce skyté za mraky | Foto: Filip Jandourek

Babí léto nás ale nemine, protože až do začátku října bude období jako celek teplotně nadprůměrné. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí.

„Uprostřed září bude docházet k oteplování a týden od 14. do 20. září bude z celého předpovědního období nejteplejší. Odpolední teploty se budou dostávat převážně nad 20 °C,“ uvádí ve výhledu Český hydrometeorologický ústav.

V poslední zářijové dekádě a začátkem října se pak teploty budou udržovat kolem dlouhodobého průměru pro toto roční období, který je 12 a půl stupně.

Z hlediska srážek bude následující měsíc podprůměrný. „Avšak není vyloučeno, že krátce se vyskytnou i vydatnější srážky, zejména v poslední zářijové dekádě. Přelom záři a října by měl přinést suché počasí,“ píše se ve výhledu počasí.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme