Od fotbalu po taekwon-do. Festival Sporťáček nabídl dětem skoro sto sportů

Mnoho rodičů chce, aby jejich děti sportovaly, vybrat pro ně ideální sport ale bývá složité. Nejlepší by bylo, aby si jednotlivá odvětví vyzkoušel sám sportuchtivý potomek a pak se rozhodl. Ideální příležitost k tomu měly děti dnes v Praze a mohly přitom potkat i Tomáše Vernera nebo trenéra Jaromíra Jágra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Sporťáček přilákal do Braníka sedm tisíc návštěvníků

Festival Sporťáček přilákal do Braníka sedm tisíc návštěvníků | Foto: Petr Kadeřábek | Zdroj: Český rozhlas

„Dělal jsem rock and roll, pak taekwon-do, judo, kickbox, stolní tenis, badminton a spoustu dalších,“ vyjmenoval zhruba 12letý účastník festivalu Sporťáček aktivity, které si vyzkoušel.

Akce v pražském Braníku byla určená přímo pro jeho kategorii. Na kurtech i přilehlé louce u Vltavy si děti mohly vyzkoušet 91 sportovních odvětví ve 128 stáncích. Během dne se přišlo podívat sedm tisíc návštěvníků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se svým synem vyrazil na festival Sporťáček i reportér ČRo Petr Kadeřábek

Stanoviště na Sporťáčku měla také Fakulta tělesné výchovy a sportu. „Dítě se dozví, jak je jeho tělíčko postaveno. Kolik má procent tuku a svalové hmoty. Jestli zaostává za průměrem věkové kategorie. Dostane rady, jestli by mělo přibrat či ubrat,“ vysvětluje Marián Jelínek, osobní trenér Jaromíra Jágra.

Do Braníka od rána až do pozdního odpoledne proudily davy návštěvníků. „Doslechli jsme se od tom o známých a chtěli jsme vyzkoušet, jestli získáme nějaké zajímavé informace o pohybovém nadání,“ řekl tatínek asi 6leté slečny, která se chystala vyzkoušet si ping-pong.

 

Tohle by bavilo i mě

Posted by Petr Kadeřábek on 5. září 2015

Na propagaci sportů se podíleli i samotní mladí sportovci. „Chci, aby všichni chodili na házenou. Aby mohli sportovat a neseděli doma u televize,“ láká na svou disciplínu 12letý Ondra.

Na umělém ledě se kromě dětí proháněl i olympionik Tomáš Verner. „Sport miluju tělem i duší a dozvěděl jsem se, že se tu dá venkovně bruslit, což je v tuhle roční dobu netradiční, tak jsem to přijel podpořit,“ svěřil se krasobruslařský mistr Evropy, na kterého se přišlo podívat několik desítek dětí a rodičů.

Zabruslit si děti mohly s mistrem Evropy Tomášem Vernerem | Foto: Petr Kadeřábek

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme