Spojené státy varují Rusko před posilováním vojenské přítomnosti v Sýrii

Americký ministr zahraničí John Kerry v telefonickém rozhovoru varoval šéfa ruské diplomacie Sergeje Lavrova před zvyšováním vojenské podpory syrským silám prezidenta Bašára Asada. Podle Kerryho to povede k eskalaci konfliktu, dalším civilním obětem a střetu se syrskou koalicí, která bojuje proti hnutí Islámský stát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký ministr zahraničí John Kerry

Americký ministr zahraničí John Kerry | Zdroj: Reuters

Rusko sice nepopírá vojensko-technickou spolupráci se syrským režimem prezidenta Bašára Asada, informace o přímém zapojení ruské armády do konfliktu na straně vládních sil ale odmítá.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Pěskov prohlásil, že nedávným zprávám o operaci ruského válečného letectva proti takzvanému Islámskému státu na území Sýrie nelze věřit.

Přítomnost ruských vojáků v Sýrii – podobně jako na Ukrajině – ale úplně zamaskovat nejde. Na ruském internetu kolují fotografie, které si ruští vojáci pořídili v Sýrii a prostřednictvím sociálních sítí je posílají svým známým.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme