Začíná modernizace D1 u Měřína, u Hvězdonic řidiči od pondělí projedou jen jedním pruhem

Na dálnici D1 dnes začíná modernizace v pořadí sedmého úseku. V okolí sjezdů Měřín a Velké Meziříčí musí řidiči počítat s několikasetmetrovým omezením. Komplikovanější bude už od zítřka také provoz v už modernizovaném úseku u Hvězdonic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1

U Velké Bíteše začala další část modernizace dálnice D1 | Foto: Olga Štrejbarová

Sedm kilometrů mezi sjezdy Měřín a Velké Meziříčí opraví sdružení Eurovia a Strabag za zhruba jednu miliardu.

Dělníci začnou pracovat na přejezdech středního dělícího pásu, u exitů 134 a 141 se tak pravděpodobně budou ve špičce tvořit kolony. Kvůli pozdějšímu začátku se u Měřína bude navíc možná pracovat až do zimy.

„Na tom úseku jsme se zpozdili, protože byl vyšetřován Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže skrze námitky, které tam v rámci výběrového řízení tam padly. Hodně diskutujeme o tom, že bychom zkusili víc využít i třeba listopadových termínů,“ potvrdil Českému rozhlasu generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Jan Kroupa.

Dálnice D1 je zmodernizovaná už na 35 kilometrech a na dalších 10 se pracuje.

S komplikacemi musejí řidiči na D1 od zítřka počítat také v už modernizovaném úseku u Hvězdonic. Mezi 29. a 34. kilometrem pojedou auta pouze jedním pruhem.

„My jsme na tom zmíněném úseku dokončili rekonstrukci středního dělícího pásu a budeme postupně na etapy odstraňovat zábrany, které chránily naše staveniště,“ vysvětlil František Polák z Metrostavu.

Od pondělí do středy řidiči v tomto úseku projedou v jednom pruhu ve směru na Brno a od středy do pátku pak směrem na Prahu.

Eva Kézrová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme