Berdych investuje do trenérského týmu. Teď by se to mohlo ukázat, věří Lendl

Tenista Tomáš Berdych má před sebou osmifinálový duel na grandslamovém turnaji a právě tuto metu teď dvakrát za sebou nezdolal. Jak v Paříži, tak i ve Wimbledonu šel právě v této fázi turnaje s výkonem dolů a vybral si slabší den. Teď na US Open v New Yorku bude mít další pokus, čtvrtý od chvíle, kdy se loni na podzim rozhodl pro výměnu trenérů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáše Berdycha čeká na US Open osmifinále, soupeřem bude Francouz Gasquet

Tomáše Berdycha čeká na US Open osmifinále, soupeřem bude Francouz Gasquet | Zdroj: Reuters

„Z toho, co z dálky pozoruji, kluci dělají hodně práce. Začíná období, kdy by se práce, kterou dělají, mohla ukázat. To se neukáže za jeden dva týdny, ale za šest či dvanáct měsíců,“ všímá si vlivu týmu na Tomáše Berdycha Ivan Lendl.

Tenisová legenda dobře zná kvality současného trenérského týmu české jedničky, vždyť s podstatnou částí této sestavy spolupracoval ještě jako kouč Brita Andyho Murrayho.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Ivanem Lendlem sleduje práci nového týmu Tomáše Berdycha i reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Je to jako ve fotbale nebo v hokeji. Vymění kouče a tým začne hrát, ale to je impulz a práce starého kouče. Práce toho nového se ukáže až za pár měsíců. A v tenise je to také tak,“ ví osminásobný grandslamový vítěz.

Tomáš Berdych měl skutečně fantastický začátek, se změnou týmu dostal nový náboj do úspěšné kariéry, v Melbourne postoupil do semifinále grandslamu a pak měl ještě také vynikající jaro a antukovou část sezony před Roland Garros.

Posbíral rekordní počet výher ve své kariéře za zmíněné období, jenže od osmifinále antukové Paříže už šel s výkonem dolů. Teď v New Yorku by se mohl vývoj zase obracet i díky kvalitní přípravě a týmu, kterému český tenista hodně věří.

„Funguje to. Všichni jsme na jedné lodi a jedeme jedním směrem, což je nejdůležitější,“ říká Berdych,“ který má svém týmu hned dva kondiční a jednoho herního trenéra, dále fyzioterapeuta i odborníka na stravu zároveň. Na dálku spolupracuje také s mentálním koučem.

Do své podpory investoval zdaleka nejvíc ze všech českých tenistů. Přesto nemá jistotu, že mu to přinese velký výsledek. Záleží to totiž z velké části na něm samotném a ukázat to může i dnes v osmifinále proti Francouzi Gasquetovi.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme