Přáteláky nevyhrává, kvalifikací ale tým Pavla Vrby prošel hladce

Kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, to je parádní česká disciplína. Od vzniku samostatné reprezentace postoupili Češi na každý ze šesti šampionátů. Tentokrát je pod tím podepsaný trenér Pavel Vrba, který přitom na lavičce národního týmu nezačal zrovna přesvědčivě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z postupu na Euro 2016 se reprezentanti radovali přímo na hřišti

Z postupu na Euro 2016 se reprezentanti radovali přímo na hřišti | Zdroj: Reuters

Když ani ve čtvrtém přípravném utkání pod Pavlem Vrbou Češi nevyhráli a doma podlehli USA, zněl už Letnou nespokojený pískot. Jestli nový kouč aspoň v tu chvíli o správnosti své cesty zapochyboval, se neví, protože po úspěšné kvalifikaci tuto otázku Pavel Vrba využil k dalšímu ze svých rýpnutí:

Přehrát

00:00 / 00:00

V přátelských zápasech si Pavel Vrba zkouší různé alternativy, důležité jsou mistrovské zápasy, vysvětlil kouč i reportérovi ČRo Janu Suchanovi

„Sem tam si přečtu české noviny a zjistím, že mám nejhorší procentuální bilanci ze všech trenérů. Určitě jsem chyboval furt. Novináři do toho počítají přáteláky jako zápasy, kde zkouším. Nevyhrál jsem snad žádný přátelák,“ loví v paměti trenér.

Podstatnější je, že z osmi kvalifikačních utkání jeho tým prohrál jen na Islandu a remizoval pouze doma s Lotyšskem. Dokázal se také vypořádat se zraněními opor a vyšla mu sázka na méně prověřené hráče s dobrou formou.

Vedení Turků prozradil reprezentaci herec Kohák. Vrba ho vyhnal

Číst článek

„Cením si toho, že i bez hráčů, kteří tu byli před deseti patnácti lety, se nám podařilo to, co těm top hráčům. Svým způsobem ‚bezejmenní‘ hráči dokázali totéž co mužstva s Nedvědem, Jankulovským a Barošem,“ porovnává trenér současnou reprezentaci s úspěšnou předešlou generací fotbalistů.

A všichni si teď společně můžou prohlížet mapu Francie a vybírat, kde by se jim mohlo hrát nejlépe. „Prostředí a vzdálenosti můžeme vybírat, kde chceme, ale to je druhotné. Důležitý je postup,“ pousmál se Petr Čech.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme