Piloti německé Lufthansy vstoupili do stávky. Potrvá dva dny

V úterý v osm hodin ráno začala dvoudenní stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa. Dnes postihne dálkové lety, zítra také vnitrostátní. Je to už v pořadí třináctá stávka za rok a půl konfliktu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odletová tabule Lufthansy na letišti ve Frankfurtu hlásí, že některé dálkové spoje jsou zrušeny

Odletová tabule Lufthansy na letišti ve Frankfurtu hlásí, že některé dálkové spoje jsou zrušeny | Zdroj: Reuters

Lufthansa dnes ruší 84 zámořských letů z Frankfurtu, Mnichova a Düsseldorfu. Jedná se přibližně o polovinu všech dálkových letů.

Piloti se s vedením aerolinek přou o budoucí směřování firmy. Lufthansa chce na trh vstoupit s nízkonákladovými linkami. Pro tento účel chce zaměstnat nové piloty, ale s výrazně horšími podmínkami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zítra se má stávka pilotů Lufthansy rozšířit, informuje zpravodaj ČRo Pavel Polák

To se odborům pilotů nelíbí. Konflikt se teď po delší době opět vyhrotil. Je tedy možné, že piloti budou s přestávkami stávkovat až do Vánoc.

Zítra mají piloti stávkovat i na vnitrostátních a středně dlouhých linkách. Podle normálního plánu má zítra letět na 1500 spojů a Lufthansa varuje, že zrušených linek bude mnoho.

Vedení společnosti se snaží získat piloty z managementu, kteří by mohli vypomoci během stávky, a během dne má také oznámit krizový letecký plán.

Stávka pilotů německých aerolinek Lufthansa je tento rok už osmá v řadě | Foto: Reuters

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme