Pořadatelé ME v basketbalu připravili pro fanoušky v Rize speciální fanzóny

Po třech zápasech ve třech dnech si čeští basketbalisté konečně na mistrovství Evropy užívají vytouženého volna. V Rize ale relaxují a nabírají síly nejen oni, ale i čeští fanoušci. Ti k tomu mají dokonce díky nápaditosti místních organizátorů vyhrazen speciální prostor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do Rigy dorazili také čeští fanoušci basketbalu

Do Rigy dorazili také čeští fanoušci basketbalu | Foto: Michal Jurman

Speciální fanzóny u hal nebo na náměstích už neodmyslitelně patří k evropským šampionátům v basketbale. Zde na dvoře, jen pár kroků od hlavní ulice Elizabetes v Rize, byste ale české fanoušky přeci jen nečekali.

„Jsme typičtí sportovní fanoušci, hlavně basketbalisté. Hraju basket odmala, přítel taky, teď jsme rozhodčí. O fanzóně nám řekl asistent českého trenéra, tak jsme se sem přišli podívat a líbí se nám tady.“

Michaela vyrazila do budovy, určené jinak pro promítání filmů, se svým přítelem Michalem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pořadatelé ME v basketbalu připravili pro fanoušky v Rize speciální fanzóny

Organizátoři evropského šampionátu totiž pozměnili některé prostory v centru Rigy tak, aby sloužily jako speciální hospodská zařízení v barvách a duchu jednotlivých účastníků základní skupiny D. A tak i Češi se mohou v lotyšské metropoli cítit tak trochu jako doma.

„Včera se bohužel netočilo české pivo a tak i dnes zůstávám u lotyšského. Mají dobré pivo.“

Michal je cestovatel se vším všudy, a tak nabídku českého piva během cesty napříč Pobaltím oželí s přítelkyní i v Lotyšsku. Oba ale kvitují jiné pozornosti organizátorů, která se zahraničním fanouškům dopřává přímo při zápasech jejich národních týmů.

Prostor kina je aktuálně v centru Rigy pozměněn do národních barev Česka | Foto: Michal Jurman

Útrobami Arény Riga zní kromě kapely Midilidi i jiné české hity, a tak hlavně fanoušci z Česka, kteří se vydali autem na cestu přes 1300 km dlouhou, mohou poměrně rychle zapomenout na cestovatelské útrapy.

Většina z nich za podobným ‚zapomínáním‘ vyrazí do jinak kinosálu v centru Rigy i před středečním zápasem Čechů s Belgií.

Michal Jurman, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme