Lufthansa žádá po stávkujících pilotech za zrušené lety náhradu 60 milionů eur

Piloti německé společnosti Lufthansa pokračují ve stávce. Po dnešním zrušení asi poloviny ze 170 zámořských letů se zítra protest přesune na středně dlouhé a krátké linky. Čeká se výpadek až dvou třetin spojů. Protestovat proti úsporným plánům aerolinky chtějí piloti s přestávkami až do konce roku. Lufthansa po nich za minulé stávky požaduje náhradu 60 milionů eur.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stroje letecké společnosti Lufthansa nevzlétnou

Stroje letecké společnosti Lufthansa nevzlétnou | Zdroj: Reuters

„Jednání pilotů se z našeho pohledu ubírá špatným směrem. Protesty zatěžují naše zákazníky, zaměstnance i spoustu lidí a to už není přijatelné,“ řekla mluvčí společnosti Barbara Schädlerová.

„Jsme odhodlaní k různým protiakcím. V minulých dnech jsme dali pilotům řadu návrhů. Jejich svaz s námi měl začít vyjednávat. Odpovědí byla ale další stávka. Teď musíme promyslet další kroky my,“ dodala.

Aerolinky dnes zrušily 84 zámořských letů z Frankfurtu, Mnichova a Düsseldorfu. Zítra mají piloti stávkovat i na vnitrostátních a středně dlouhých linkách.

Dvoudenní stávka pilotů začala v osm hodin ráno a je už třináctá za rok a půl konfliktu. S vedením aerolinek se přou o budoucí směřování firmy.

Lufthansa chce na trh vstoupit s nízkonákladovými linkami. Pro tento účel plánuje zaměstnat nové piloty s výrazně horšími podmínkami. Odbory pilotů s tím ale nesouhlasí a konflikt se po delší době opět vyhrotil.

Jan Prokeš, Marie Horňáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme