Kvitovou čekají zdravotní testy, následuje příprava na Turnaj mistryň i Fed Cup

Tenistka Petra Kvitová míří z New Yorku domů jako poražená čtvrtfinalistka US Open. Je sice zklamaná z porážky, ale celkem pyšná na svou americkou túru, která byla nakonec mnohem delší, než česká jednička očekávala. Nyní ji čekají lékařská vyšetření a trénink před náročným koncem sezony.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se s US Open rozloučila po čtvrtfinále

Petra Kvitová se s US Open rozloučila po čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

„Tělo řeklo, že mu to stačí. Snažila jsem se a bojovala, ale prostě to nešlo,“ povzdechla si před cestou domů Petra Kvitová. Italce Pennettaové podlehla 1:2 na sety, a tak se po osmi vyhraných zápasech v součtu s přípravným turnajem v New Havenu vyrovnávala s porážkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejbližší program Petry Kvitové zjistil po vypadnutí z US Open reportér ČRo Jaroslav Plašil

Vzhledem k tomu, že kvůli odhalené nemoci neměla před cestou do Ameriky tolik natrénováno, ani nečekala, že se v New Yorku tak dlouho zdrží.

„Bylo to tu docela dlouhé, ale nevadí, nestěžuju si. Budu mít i hezké vzpomínky na to, jak to tu letos šlo. To mi pomáhá, když se někam vracím,“ věří čtvrtá tenistka světa

Hned po návratu do Česka ji čekají podrobná lékařská vyšetření. Možná ještě nějaký čas ještě potrvá, než se úplně vyrovná s následky prodělané mononukleózy. „Jsem zvědavá, jaké budou testy,“ očekává výsledky s hořkým úsměvem.

Hlaváčková vypadla z mixu, v semifinále US Open se utkají dva Švýcaři

Číst článek

Díky svým posledním výsledkům přiblížila účasti na Turnaji mistryň v Singapuru. „Vůbec nevím, kolikátá jsem. Nechodím na internet,“ vysvětluje aktuálně šestá tenistka letošního pořadí, která by po US Open měla předstihnout krajanku Karolínu Plíškovou, útočit bude i na Lucii Šafářovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

V závěru sezony čeká Petru Kvitovou několik vrcholů, těší se do Singapuru i na finále Fed Cupu

„Po Wimbledonu jsem řekla, že bych se chtěla kvalifikovat, udělám pro to všechno,“ slibuje tenistka z Fulneku s tím, že turnaj nejlepších hráček sezony by byl i výbornou přípravou na listopadové finále Fed Cupu. „O to víc bych si přála kvalifikovat se, abych neměla tu mezeru tak strašně velkou.“

V New Yorku se sice dařilo i s úspornějším tréninkovým režimem, ten podle šéfa týmu ale nemůže dlouhodobě fungovat. „Dělali jsme si srandu, že forma se vyleží. Ale na vysoké úrovni to dlouhodobě nejde. Pokud to dáme do kupy, bude schopná hrát na nejvyšší úrovni,“ věří trenér David Kotyza.

„Nesmím myslet na to, že se jí nepovedlo vyhrát. Můžeme být maximálně spokojení, že hrála čtvrtfinále. A i kdyby ho nehrála, tak její přístup byl příkladný. Pokud jí vydrží, můžeme být spokojení všichni,“ chválí svou svěřenkyni kouč.

 

#ritmomundo #petrainnyc

Fotka zveřejněná uživatelem Petra Kvitova (@petra.kvitova),Zář 8, 2015 v 3:44 PDT

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme