O víkendu se obloha vyjasní a teploty zamíří nad 20 stupňů

Až do poloviny příštího týdne se na obloze bude střídat sluníčko s mraky, které přinesou i nějaké přeháňky. Na víkend ale předpověď ČHMÚ slibuje slunečné počasí a rostoucí teploty, které v neděli budou šplhat k letním hodnotám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podzimní obloha, mraky, polojasná obloha

Podzimní obloha, mraky, polojasná obloha | Foto: Marika Táborská

V pátek bude v Čechách oblačno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Odpoledne se místy přidají přeháňky, ojediněle i bouřky.

Na Moravě a ve Slezsku čekejte oblačno až zataženo, zpočátku místy přeháňky nebo slabý déšť, postupně jen ojediněle přeháňky.

Nejnižší teploty 12 až 8 °C, v Čechách až 6. Nejvyšší denní 16 až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 12 stupňů.

Přehrát

00:00 / 00:00

O víkendu bude zřejmě teplo a sluníčko. Přesnější předpověď řekl Hance Shánělové Pavel Borovička z Českého hydrometeorologického ústavu

V sobotu se už obloha projasní, i když přechodně může být i oblačno, na severovýchodě území se zpočátku ještě ojediněle můžou vyskytnout přeháňky. Ráno se v Čechách místy budou tvořit mlhy. Nejnižší noční teploty nadále 12 až 8, v Čechách až 6 °C. Odpolední teploty vystoupí na 18 až 22 stupňů.

Neděle chystá slunečnou oblohu. Ráno se místy opět budou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost, zejména na Českomoravské vrchovině. Noční teploty 12 až 8 stupňů, nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v Polabské nížině až 27 stupňů.

Pondělí také začne jasnou oblohou, od západu ale bude během dne přibývat oblačnost a na většině území se přidají přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, nejvyšší denní 24 až 28 stupňů, na západě Čech jen kolem 22. Počítejte i s čerstvým větrem, který bude v nárazech místy dosahovat rychlosti 15 až 20 m/s.

Úterý bude ve znamení proměnlivé, převážně velké oblačnosti a znovu se místy objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9, nejvyšší denní teploty 15 až 19 stupňů. Od poloviny týdne se ale obloha opět vyjasní a teploty se postupně dostanou na 23 až 28 stupňů.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme