Třetina řidičů překračuje na dálničních omezeních povolenou rychlost, policie je chce postihovat

Povolenou rychlost na opravovaných úsecích dálnice D1 překračuje skoro třetina řidičů. Ukázaly to výsledky měření tří speciálních radarů na 180. kilometru ve směru na Brno. Zhruba tisícovka řidičů týdně projede kolem nich dokonce více než 140kilometrovou rychlostí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Omezení na D1

Omezení na D1 | Foto: Olga Štrejbarová

„Tam nejsou výjimečné rychlosti i kolem 160. Což je naprosto nepřijatelné a alarmující pro policii,“ pohoršuje se nad výsledky měření mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Právě dopravní policii, společně s ministerstvem dopravy, informace z radarů odchází. Včetně tváře řidiče a registrační značky auta.

„Ten radar je kalibrovaný a koncesovaný, má kompletní záznamové zařízení a výsledky jsou jakkoliv použitelné,“ upozorňuje Rýdl.

Mobilní radar použilo Ředitelství silnic a dálnic před rokem na 79. kilometru, výsledky byly téměř totožné. Policie má teď veškeré podklady k tomu, aby mohla začít řidiče postihovat.

Olga Štrejbarová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme