Litoměřice zvou na Zahradu Čech. Dopravu ale komplikuje uzavírka

V Litoměřicích začal jeden z největších zahrádkářských veletrhů. Do města míří na podzimní výstavu Zahrada Čech tisíce návštěvníků. Dopravu ale komplikuje uzavírka Tyršova mostu. Objízdná trasa od Lovosic a Prahy je vedena pouze přes nový most generála Chábery.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Litoměřicích začala výstava Zahrada Čech

V Litoměřicích začala výstava Zahrada Čech | Foto: Lucie Valášková

Most generála Chábery je i v běžné dny, obzvlášť ráno a odpoledne kolem čtvrté a páté hodiny, dost přetížený. Tak tomu je i dnes. Auta zatím v kolonách nestojí, doprava je ale pomalejší.

Policisté doporučují řidičům jedoucím po dálnici D8 sjet už na Roudnici nad Labem a dostat se na výstaviště po druhé straně Labe po silnici II. třídy č. 261.

Návštěvníci z Ústí nad Labem mohou jet přes silnici III. třídy ze Sebuzína přes Tlučeň na Litoměřice.

Zahrada Čech potrvá až do 19. září. Na výstavu se letos sjelo více než 400 vystavovatelů. Areál se zaplnil návštěvníky prakticky okamžitě po otevření vstupních bran.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cestu může návštěvníkům výstavy Zahrada Čech komplikovat uzavírka Tyršova mostu v Litoměřicích

„Úplnou novinkou je nově vyzdobený pavilon A, který prezentuje to nejlepší z ovoce a zeleniny celé České republiky. Snažili jsme se to pojmout a zakomponovat do moderní doby. Aby to zaujmulo a lákalo návštěvníky i v dnešní době,“ přibližuje Michaela Mokrá z organizačního týmu Zahrady Čech.

„Samozřejmě máme i další novinky. Jednou je nový bar, kde si každý návštěvník může ochutnat pivo Zahrady Čech ve dvou druzích – světlé pivo, takzvaný světlík, a tmavé pivo, které je ochucené, takzvaný černohlávek,“ dodává.

Uzavírka Tyršova mostu v Litoměřicích (silnice I/15) | Foto: Český rozhlas

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme