Maďarský premiér kritizoval chování migrantů a přirovnal je k rebelii

Maďarsko už příští týden výrazně zpřísní imigrační zákony. Od 15. září chce maďarská policie zatýkat všechny, kdo nelegálně překročí nebo poškodí plot na hranicích se Srbskem. Maďarský premiér Viktor Orbán dnes kritizoval uprchlíky za to, jak se při pobytu v jeho zemi chovají. Nevládní organizace naopak ostře kritizují Orbánovu vládu za to, že se o běžence nedokáže postarat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maďarský premiér Viktor Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán | Zdroj: Reuters

Orbán ve svém ostrém projevu označil chování uprchlíků za rebelii. Ilegální migranti podle něj v minulých dnech napadali policisty, obsazovali nádraží, a odmítali se registrovat. Policii pak pochválil, že svou práci odvádí dobře.

Maďarsko soustřeďuje uprchlíky u hranic se Srbskem, v táboře v Rözske, kam nesmí novináři.

Do médií teď ale proniklo video Rakušanky, která přivezla do tábora humanitární pomoc.

Na záběrech jsou lidé uzavřeni v ohradách a těžkooděnci jim házejí jídlo, o které mezi sebou musí bojovat. Maďarské úřady oznámily, že informace prošetří.

Upřímně lituji, omluvila se maďarská kameramanka za agresi na migrantech

Číst článek

Běženci čekající na nástup do autobusů u obce Rözske | Foto: Reuters

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme