Festival revivalových kapel podpoří hendikepované dobrodruhy

11. září 2015

Plzeňský Revival Fest nabídne vystoupení špičkových českých rockerů, utržené peníze mají invalidním dobrodruhům zajistit mikrobus.

Revival Fest se v amfiteátru plzeňské Plazy koná 11. a 12. září. Na festivalu vystoupí řada špičkových českých kapel. Kromě hudby a setkání rockerů a posluchačů má akce ještě jeden účel. Výtěžek půjde na mikrobus pro občanské sdružení Klub invalidních dobrodruhů. Plzeňská nezisková společnost se věnuje pořádání turistických, sportovních, kulturních a zábavných akcí pro zdravotně postižené.

Mikrobus, který by se měl z výtěžku festivalu pořídit, je speciálně upravený dopravní prostředek určený pro přepravu lidí na ukotveném invalidním vozíku. Potřebují ho na výlety i k dopravě postižených osob na akce. Díky němu by se rozšířily možnosti klubu - rozsah a kvalita cestovatelských, sportovních a kulturních zážitků, které klub handicapovaným lidem zprostředkovává. Bez podpory a pomoci ale tahle zcela nezisková organizace nemá na zakoupení takového mikrobusu dostatek finančních prostředků.

Členové i nečlenové Klubu invalidních dobrodruhů jezdí na výlety a pořádají další rozličné akce, a to nejen pro hendikepované, ale i lidi bez hendikepu. Přitom se zaměřují na sociální integraci - začleňování zdravotně postižených do společnosti. Řídí se mottem „Kde je vůle, tam je cesta". Kromě aktivního života a účasti na všech možných akcích informují o životě s hendikepem a snaží se postupně odstraňovat architektonické, dopravní a hlavně psychické bariéry mezi lidmi.

Pomoci tak může každý, kdo se rozhodne Revival Fest navštívit. Vstupné na oba dny stojí na místě 290 korun, v předprodeji 240 korun. Organizátorům se podařilo do Plzně dostat více než desítku opravdu kvalitních revivalových kapel. Fanoušci rocku a metalu uslyší písně od skupin Kiss, Metallica, Faith no more, Motorhead, AC/DC, Rammstein, Black Sabbath a dalších. Revival Fest startuje v amfiteátru za obchodním centrem Plaza v pátek 11. září v 16:00, v sobotu 12. září už v poledne.

Festival revivalových kapel podpoří hendikepované dobrodruhy
autoři: Směna ČRo Plzeň , Lucie Sichingerová
Spustit audio