Na Václavském náměstí v Praze demonstrovali příznivci a odpůrci uprchlictví

V Praze dnes lidé demonstrovali pro i proti přijímání uprchlíků. Obě akce byly na Václavském náměstí a sešly se na nich stovky lidí. Obě skupiny oddělovala nejen magistrála, ale i policejní jednotky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace v Praze. V popředí skupina proti přijímání uprchlíků, v pozadí u sochy sv. Václava pro přijímání uprchlíků

Demonstrace v Praze. V popředí skupina proti přijímání uprchlíků, v pozadí u sochy sv. Václava pro přijímání uprchlíků | Zdroj: ČTK

Shromáždění kritiků islamismu bylo zřetelně početnější. Jeho příznivci byli i v zadní části pomníku svatého Václava, před kterým se konala manifestace za solidaritu s uprchlíky.

Z tábora odpůrců islamismu zaznívala hesla o zachování kultury, suverenity a svrchovanosti českého státu.

Účastníci demonstrace za přijímání uprchlíků měli naopak hesla jako "Nenávist není řešení", "Stěhování není zločin" nebo "Konec fašomaškarád v ČR. Fašoun klima nezachrání".

Policii se dařilo držet obě skupiny od sebe, takže nedošlo k žádným konfliktům. Na místě byli jak policisté v civilu, tak i antikonfliktní tým, nad centrem města navíc kroužila helikoptéra.

Odpůrci přijímaní uprchlíků se po demonstraci na Václavském náměstí vydali k Úřadu vlády.

Pro i proti uprchlíkům demonstrovali lidé i jinde v Evropě. Vstřícný postoj přišli vyjádřit lidé třeba v Londýně, Hamburku, Kodani, Stockholmu, Dublinu, Vídni či Nice a připojili se třeba i fotbalisté z Bayernu Mnichov či Arsenalu Londýn a jejich fanoušci.

Proti imigrantům byli lidé třeba ve Varšavě, tam však, podobně jako v Praze demonstrovali zároveň i lidé, kteří běžence podporují.

ČTK, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme