Meteorologové varují před silným větrem. Východ republiky by měl zasáhnout večer

Východ České republiky zasáhne večer silný vítr. Výstraha platí hlavně pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Ve Zlínském kraji platí pouze pro okres Vsetín. Na hřebenech Jeseníků a Beskyd může vítr v nárazech foukat rychlostí až 110 kilometrů za hodinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

podzim - vítr - mladá žena

podzim - vítr - mladá žena | Foto: Fotobanka stock.xchng

„Lidé by se neměli zdržovat v okolí starších budov, u kterých hrozí stržení střešní krytiny, a také v blízkosti větších stromů. Měli by odstranit nebo upevnit volně položené předměty. A omezit túry, nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ řekl Českému rozhlasu meteorolog Pavel Šimandl, jak lidé můžou následky silného větru zmírnit.

„Nárazy větru budou dosahovat rychlosti 55 až 70 kilometrů v hodině. Od vyšších poloh Jeseníků a Beskyd 70 až 110 kilometrů v hodině. Na hřebenech může být tato rychlost i vyšší,“ dodal meteorolog.

V pondělí odpoledne a večer bude vítr ve východní polovině republiky postupně slábnout.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme