Wágnerova penalta zachránila Jablonci remízu se Spartou. Plzeň vedl k triumfu v Příbrami Limberský

Poprvé od úvodního kola Synot ligy nebodovali fotbalisté Sparty naplno. V šestém kole neudrželi vedení v Jablonci a po penaltě Wágnera v závěru remizovali s Baumitem 1:1. Bolet to Letenské může i kvůli večernímu vítězství Plzně 4:0 v Příbrami. Západočechy nasměroval ke třem bodům dvěma góly David Limberský.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matěj Hybš ze Sparty (vlevo) vyhrává hlavičkový souboj s Lukášem Masopustem

Matěj Hybš ze Sparty (vlevo) vyhrává hlavičkový souboj s Lukášem Masopustem | Zdroj: ČTK

Dlouhá reprezentační pauza jako by se více podepsala na Pražanech. V první půli se k brance soupeře tlačili více domácí. Chybující rudou obranu trápili především Mingazov, Tecl a Greguš. Sparťané se naopak uvedli spíše propagačními střelami, ke kterým se odhodlali Frýdek a Matějovský.

Jen několik centimetrů chybělo po přestávce Teclovi, aby se míč po jeho hlavičce neodrazil od tyče mimo branku, ale do branky za záda gólmana Bičíka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle gólmana Jablonce Vlastimila Hrubého můžou být Severočeši s remízou spokojeni. Vadilo mu ale chování fanoušků Sparty

V 56. minutě se do první velké příležitosti v dresu letenského klubu dostal Jiráček. Špatnou rozehrávku Romery ale v gól nepřetvořil. Pohotově proti jeho střele vyběhl Vlastimil Hrubý.

Další nepřesnost už vedoucí tým tabulky ale potrestal. Bývalý hráč zelenobílých David Lafata si naběhl na Dočkalův centr, poslal přesnou hlavičku do levého horního rohu branky a vydal se slavit se spoluhráči jeho pátý gól v posledních šesti zápasech.

Že si Letenští tři body ze Střelnice nakonec nepovezou, se dalo čekat po té, co Hybš stáhl ve vápně Crnkiće a sudí Jílek zavelel: penalta! Tu Wágner bezpečně proměnil. Bičík si vybral druhou stranu.

Po dvou minutách nastavení se ještě Hrubý vytáhl proti hlavičce Costy. I proto nakonec Jablonec remizoval i ve třetím domácím duelu v sezoně.

„Měli jsme trochu víc šancí, Sparta ale byla nebezpečnější. Prohrávali jsme a dokázali srovnat, můžeme asi být spokojení,“ hodnotil utkání Hrubý.

Ještě k větší spokojenosti mu bránilo i chování sparťanských fanoušků, po jejichž salvě dýmovnic a dělobuchů se na chvíli muselo přestat hrát.

„K fotbalu tohle nepatří. Dvě nebo tři petardy mi přiletěly třicet centimetrů od nohy. Je to nepříjemné, když to nečekáte,“ divil se Hrubý řádění letenských příznivců.

Plzeň stáhla náskok Sparty na tři body

Plzeňští hráči toho Příbrami po celý zápas moc nedovolili. Jediný, kdo měl možnost ohrozit brankáře Kozáčika, byl v první půli Roman Bednář, k němuž prošel dlouhý míč za obranu. Na pokus urostlého útočníka si ale ukázkově počkal Kozáčik.

Z množství šancí Viktorie se uchytila hned ta první, zasloužil se o ni David Limberský. Bývalý kapitán Západočechů, který o pásku přišel kvůli incidentu, kdy boural v opilosti, se důrazem a přitom technicky prodral až před branku soupeře a v pádu propálil Hrušku. Gól pak Limberský oslavil imitováním řízení.

Do přestávky ještě navýšil rozdíl v průběžném výsledku Michal Ďuriš. Zblízka před Hruškou, kam mu míč poslal Kopic, se nemýlil. Roli skórujícího za roli asistujícího vyměnil Ďuriš v 61. minutě, kdy našel z pravé strany Jana Kovaříka a ten pobídky ke gólu využil.

Čtvrtou branku večera na stadionu U Litávky zařídil opět David Limberský. Jeho ránu zpoza vápna tečoval mimo dosah Hrušky Petr Rys.

Úřadující ligový šampion tak vyhrál bez inkasované branky i čtvrtý soutěžní duel pod novým koučem Karlem Krejčím a vedoucí Spartě se přiblížil na tři body.

6. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - Sparta Praha 1:1 (0:0)


Branky:
84. Wágner z pen. - 76. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Hock. ŽK: Brabec, Hybš, Matějovský (všichni Sparta). Diváci: 6012.
Sestavy:
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Karavajev - Masopust (65. Wágner), Hübschman, Pospíšil, Greguš (81. Martin Doležal I.), Mingazov - Tecl (76. Crnkič). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Bičík - Holek, Costa, Hybš - Steinhöfer (46. L. Krejčí), Matějovský, Dočkal, Hušbauer (61. Fatai), Jiráček (72. Brabec) - Frýdek, Lafata. Trenér: Ščasný.

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 0:4 (0:2)

Branky:
10. a 76. Limberský, 28. Ďuriš, 61. Kovařík. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Vysloužil. ŽK: Pilík, Bednář, Divíšek - Kovařík.
Sestavy:
Příbram: Hruška - Sus, Hájovský (66. Dosoudil), Zápotočný, Divíšek - Pilík, Hnaníček, Rezek, Barák (82. Januška), Hadaščok - Bednář (74. Rys). Trenér: Tobiáš.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský (83. Kučera), Vaněk - Kopic (69. Petržela), Hořava, Kovařík - Ďuriš (76. Holenda). Trenér: K. Krejčí.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme