'Limba' opět točil volantem. Gestem řízení oslavil svůj první gól v Příbrami

Kroutit volantem David Limberský nepřestal. Alespoň tím imaginárním. Právě takto oslavil plzeňský fotbalista první ze svých dvou gólů v Příbrami jen tři dny poté, co boural v opilosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský už není kapitánem Viktorie Plzeň

David Limberský už není kapitánem Viktorie Plzeň | Zdroj: ČTK

Že Limberský v Příbrami nastoupí, nebylo původně až tak samozřejmé.

„S Davidem jsem měl dost dlouhý pohovor. Myslím si, že jsme si vyříkali nějaké věci a nastavili nějaká pravidla. Po tom rozhovoru jsem se rozhodl, že David do zápasu půjde,“ přiznává plzeňský trenér Karel Krejčí.

Ironií osudu se pak Limberský stal jeho hlavní hvězdou. Vítězství 4:0 zařídil dvěma góly, ale po tom prvním si neodpustil gesto, které na sociálních sítích řada fotbalových fanoušků odsoudila.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pátek se Limberský za nehodu v opilosti omlouval, v neděli opět provokoval. Jeden ze svých gólů oslavil gestem, při kterém předstíral řízení auta

Páteční omluvu a projev lítosti za řízení pod vlivem alkoholu už teď reprezentačnímu obránci asi věří málokdo.

Plzeňští spoluhráči Davida Limberského Václav Procházka s Janem Kopicem jsou k točení smyšleným volantem smířlivější.

„Bere to s humorem. Je dobře, že takto odpověděl v prvním zápase po tak těžkém týdnu pro něj. Dal dva góly, přejme mu to,“ říká Procházka.

„To je Limba, k tomu není co říct. Když dáte gól, máte strašnou radost a někdy se nekontrolujete, co děláte,“ dodává Kopic.

Zápas Příbrami s Plzní proti sobě postavil otce a syna Tobiášovy

Číst článek

Po zápase už měli funkcionáři Plzně Davida Limberského - na rozdíl od kroucení volantem opravdovým i imaginárním - plně pod kontrolou. Mluvit s novináři mu raději zakázali.

Jan Suchan, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme