Raiffeisenbank převezme část společnosti Citibank, včetně jejích zaměstnanců

Drobní klienti Citibank přejdou pod pátou největší českou banku Raiffeisenbank. Obchod dnes potvrdily obě společnosti. Cenu ani další detaily dohody banky nezveřejnily. Celá transakce ještě potřebuje schválení od regulátora. Očekává se, že převod bude hotov během prvního čtvrtletí příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raiffeisen Bank (ilustrační foto)

Raiffeisen Bank (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Raiffeisenbank převezme nejen některé klienty, ale také čtyři stovky zaměstnanců Citibank.

„Počet klientů sdělit nemohu vzhledem k faktu, že obě smluvní strany se dohodly, že jak prodejní cena, tak další detaily smlouvy nebudou zveřejněny. Nicméně jde o všechny retailové klienty, to znamená klienty s běžnými účty u Citibank, investicemi, půjčkami, kreditními kartami a podobně,“ přiblížil mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Zavoral.

Přehrát

00:00 / 00:00

Drobní klienti Citibank přejdou pod pátou největší českou banku, Raiffeisenbank

Pro klienty by se nic zásadně měnit nemělo. Raiffeisenbank má ovšem samozřejmě jinou strategii než Citibank.

„Je pak otázkou pro každého klienta, jestli mu budou nové služby vyhovovat tak, jak mu vyhovovaly doposud služby Citibank,“ upozornil už před časem Marek Hatlapatka, analytik ze společnosti Cyrrus.

Raiffeisenbank je zatím pátou největší tuzemskou bankou. Obchod by ji mohl na žebříčku vynést nahoru, mohla by se tak přiblížit největším retailovým bankám v Česku.

Citibank se zbavuje retailového portfolia, protože se chce zaměřit na větší firmy a na mezinárodní a globální investory. Citigroup neprodává osobní bankovnictví jen v Česku, ale také například v Maďarsku, Japonsku, Egyptě nebo Kostarice a Panamě.

Blanka Černá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme