Láme žebra a je nebezpečné, říká o kanoepolu Dostál. Zkusit si ho nechce

Z běhu na lyžích a střelby je biatlon. Z plavání, jízdy na kole a běhu pak triatlon. Co když se ale spojí čtyři zdánlivě odlišné sporty - vodní pólo, kanoistika, baseball a ještě k tomu třeba házená? To vše dohromady je kanoepolo, které bylo vidět na kanoistické exhibici v Hamburku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoepolo na exhibici v Hamburku

Kanoepolo na exhibici v Hamburku | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Je to dost nebezpečný sport. Vráží se do sebe loděmi, občas jsou z toho zlomená žebra, nosí tam i helmy, takže jsou dost často potlučení,“ říká Josef Dostál.

„Rychlostní kanoistika je přece jenom bezkontaktní sport a to mi vyhovuje víc,“ přiznává Dostál, že u svého sportu v lodi a s pádlem jistojistě zůstane jen v té individuální podobě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kanoepolo je sport starý sto let, přesto ho zná jen málokdo. Je kombinací vodního póla, kanoistiky, baseballu a házené. Více František Kuna

V kanoepolu bojuje pět kajakářů na každé straně, na vodní hladině-hřišti o velikosti bazénu na vodní pólo, tedy zhruba 20 na 30 metrů, vráží do sebe loděmi a zakončují do branky, která má metr na metr a půl a je dva metry vysoko nad vodní hladinou. Gól můžou dát hráči dvěma způsoby - buď ho do branky vhodí, nebo ho odpálí pádlem.

„Herně je to asi složité. Vypadá to, že jsou to malé děti, jsou tam i holky, takže to zase tak nebezpečné není. Chlapi by asi hráli jinak,“ myslí si rychlostní kanoista.

I přesto, že má Josef Dostál přes dva metry, asi 115 kilo a jistě by budil respekt, kanoepolo si ani neplánuje zkusit.

„Toto zpestření jsem nezkoušel. Někteří kamarádi, hlavně z Chomutova, to občas hrají, ale je to strašně moc nebezpečný sport,“ drží se Dostál raději dál od břehu, aby ho někdo neoslovil, ať si jde kanoepolo vyzkoušet.

Simona Bartošová, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme