Jaromír Jágr odletěl na Floridu. Jeho cílem je postup do play-off NHL

Hokejista Jaromír Jágr odletěl do zámoří, kde se bude připravovat na svou už 22. sezonu v NHL. Nejlepší Evropan historie soutěže věří, že tentokrát se mu podaří s Floridou postoupit do play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Kristýna Maková

„Udělat play-off bude velice obtížné, zejména u nás v konferenci, kde je o dva týmy víc. Ze šestnácti týmů postoupí jenom osm a jsou tam doopravdy kvalitní mužstva. Loni to neudělaly třeba Boston nebo Philadelphia.“

Aby se to Floridě, potažmo Jaromíru Jágrovi podařilo, znovu se věnoval přes léto tvrdému tréninku.

Na led kladenského zimního stadionu chodil nejen s týmem Rytířů, ale také - jak je jeho zvykem - v noci, aby si lépe zvykl po přeletu za oceán na časový posun.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jaromír Jágr odletěl na Floridu, kde se chce připravit na svoji 22. sezónu v NHL, ve které by rád postoupil po bojů o Stanley Cup

Navíc měl Jaromír Jágr letos v létě hodně starostí coby vlastník kladenského klubu, a tak se už těší do Spojených států, že se konečně bude moci věnovat přípravě naplno.

„Můžu se více soustředit sám na sebe, přizpůsobit všechno hokeji. Sice se to nezdá, ale je to spousta věcí okolo, které ovlivní přípravu na sezonu,“ přiznal Jágr.

„Není nic jednoduššího než si vydělávat sportem. Dříve jsem si to také neuvědomoval. Jít na trénink, hodinu a půl se tam vyklouzat a někdy odehrát zápas. Proto všem hráčům radím, že dokud můžou hrát, ať si to užívají. Pak teprve začíná těžší život,“ usmívá se hvězdný útočník.

Třiačtyřicetiletý Jágr je čtvrtý v historických tabulkách kanadského bodování NHL. Na třetího Gordieho Howa ztrácí 48 bodů. To rozhodně není nepřekonatelný počet, ale Jágr se k tomu nechce upínat.

„Jsou tam mety, kterých můžu dosáhnout. Pokud bude hrát dobře mužstvo, mně se bude dařit a budu zdravý, tak je to otázka času, kdy je docílím. Pokud se dařit nebude, tak je jedno, jaké mám cíle, protože na ně nedosáhnu,“ říká Jaromír Jágr.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme