K soudu přišli svědci v případu zkrachovalé Sazky. Vypovídal i předseda ČOV

Před pražským městským soudem dnes vypovídali další svědci v kauze loterijní společnosti Sazka. Český svaz tělesné výchovy a sportu viní jejího někdejšího ředitele Aleše Hušáka z toho, že kvůli obrovským nákladům na výstavbu Sazka Areny firma zkrachovala. Svaz po něm u soudu žádá omluvu a dva miliony korun za poškození dobrého jména spolku i českého sportu obecně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák

Aleš Hušák | Foto: Filip Jandourek

Před soudem nejdříve vypovídal bývalý předseda svazu Vladimír Srb. Odpovídal hlavně na otázky, jaké měl informace o financování Sazka Areny.

Další svědek, předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, kritizoval především průběh valných hromad firmy Sazka. Podle něj neměli členové přehled o finanční situaci a nemohli proto adekvátně hlasovat.

„Delegáti v zásadě na valné hromadě dostali velikánský šanon, kde byla strašná spousta dokumentů, a na základě toho se měli okamžitě rozhodovat, což je naprosto nestandardní záležitost. Já jsem se s tím nikdy nesetkal, tak jsem také po první valné hromadě odmítl na další chodit,“ řekl Kejval.

Rozpor ve výpovědích

Vypovídali i další funkcionáři českého sportu. Podle právníka svazu sportovců si výpovědi často odporují.

„Zcela jinak hodnotí situaci ohledně pádu Sazky její bývalý management a předseda Českého olympijského výboru, pan inženýr Kejval, který tam zastupoval akcionáře,“ zhodnotil.

Aleš Hušák k soudu osobně nepřišel. Zastupovala ho advokátka Klára Samková, kterou údajně dnešní vyjádření překvapila.

„Nabyla jsem z toho dojem, že pakliže můj klient byl skutečně schopen zařídit to, co mu žaloba klade za vinu, tak po dnešních výpovědích je zcela zřejmé, že má kvality něco mezi Jamesem Bondem a Sandokanem,“ okomentovala.

Svaz sportovců chce kvůli krachu Sazky po Hušákovi také necelou miliardu korun jako náhradu škody za ušlý zisk. Soud se ale touto žalobou bude zabývat zvlášť.

Zuzana Petráňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme