Tlustý zůstává v NHL. Na jeden rok se upsal New Jersey

Útočník Jiří Tlustý bude i nadále hrát NHL. Po několika měsících hledání angažmá v nejslavnější hokejové lize světa se nakonec domluvil s New Jersey, kde jako nechráněný hráč podepsal jednoroční smlouvu na 800 tisíc dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Caroliny Jiří Tlustý (vlevo) vstřelil Pittsburghu dva góly

Útočník Caroliny Jiří Tlustý (vlevo) vstřelil Pittsburghu dva góly | Zdroj: Reuters

Tlustý byl v roce 2006 draftován Torontem, jenže v kanadském mužstvu se během necelých čtyř sezon výrazněji neprosadil. O poznání lépe se mu dařilo v Carolině, za níž nastupoval až do předloňského ročníku.

S Jets se pak loni domluvil na kontraktu na jeden rok, který kladenskému odchovanci zajistil téměř tři miliony dolarů. Po slabší druhé části sezony ale nakonec skončil na trhu s volnými hráči.

V New Jersey se sedmadvacetiletý Tlustý setká se třemi krajany, legendou klubu Patrikem Eliášem, šestkou letošního draftu Pavlem Zachou a Vojtěchem Mozíkem, který bude po červnovém uzavření kontraktu jako nedraftovaný volný hráč bojovat v kempu o místo v kádru.

„Jsem opravdu nadšený, že se připojím k Devils,“ uvedl Tlustý na Twitteru.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme