Tomáš Satoranský bude hrát za rok v NBA, tvrdí první Čech v soutěži Jiří Zídek

Po čtvrtfinálové porážce se Srbskem si sice čeští basketbalisté na mistrovství Evropy o medaile nezahrají, svými výkony ale už i tak ohromili doslova celý světa. Platí to hlavně pro rozehrávače Tomáše Satoranského, který se už brzy premiéry v nejlepší soutěži světa dočká. Alespoň podle informací od historicky prvního Čecha v NBA Jiřího Zídka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský řídí na mistrovství Evropy hru českého týmu

Tomáš Satoranský řídí na mistrovství Evropy hru českého týmu | Zdroj: ČTK

Bývalý hráč Charlotte, Denveru a Seattlu na evropském šampionátu působí v roli televizního spolukomentátora a o své informace ze zákulisí slavné ligy se v Lille neváhal podělit.

„Ředitel hráčských operací Washingtonu Wizards byl na šampionátu celou dobu a je velmi silná indikace, že Tomáš příští rok po ukončení angažmá v Barceloně půjde do NBA,“ prozrazuje bývalý pivot Jiří Zídek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle informací Jiřího Zídka by Tomáš Satoranský mohl od sezony 2016/2017 nastupovat v NBA za tým Washington Wizards

Satoranský svými výkony ohromuje téměř v každém zápase. Diriguje tým, počtem asistencí atakuje rekord evropských šampionátů a navíc k tomu třeba proti vicemistrům světa ze Srbska přidal 20 vstřelených bodů.

Kochat se působivými statistikami ale odmítá. „Čísla tady jdou stranou,“ potvrzuje pověst nesobeckého basketbalisty.

„Tomáš je hráč, který myslí první na tým, pak až na individuální statistiky,“ potvrzuje Jiří Zídek.

Jen těžko by se u ostatních evropských týmů dal najít podobný hráč myslící v první řadě ne na svůj, ale na úspěch mužstva. To aktuálně hráč Barcelony potvrzuje svoji účastí na palubovce při každém duelu.

„Turnaj pro nás nekončí. Pořád hrajeme o kvalifikaci na olympiádu, pro nás velice důležitou,“ začíná 23letý odchovanec pražského USK hecovat tým a myslet na dnešní zápas na šampionátu, ve kterém výhra zajistí Čechům účast v olympijské kvalifikaci.

První český basketbalista hrající v NBA Jiří Zídek | Foto: David Kubíček

I pro tyto jeho morální vlastnosti po něm touží v zámoří. „V NBA ho očekávám ne jako náhradníka, ale jako člena užšího kádru Washingtonu,“ prorokuje Jiří Zídek, jehož novou roli televizního komentátora vám ještě dnes ve vysílání také představíme.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme