V závěru týdne se o 10 stupňů ochladí a přidají se přeháňky nebo déšť

Na naše území právě vrcholí příliv teplého vzduchu, z Německa se už ale blíží studená fronta. Ta v následujících dnech přinese přeháňky nebo občasný déšť a ochlazení. V sobotu vystoupí teploty nejvýše k 23 stupňům, v neděli k 20 stupňům. A začátkem příštího týdne se podle předpovědi ČHMÚ dále ochladí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podzimní obloha, mraky, polojasná obloha

Podzimní obloha, mraky, polojasná obloha | Foto: Marika Táborská

Odpoledne čekejte jasno až polojasno, postupně v Čechách od západu přibývání oblačnosti a k večeru místy přeháňky, ojediněle i bouřky.

Nejvyšší teploty 27 až 31, na západě a severozápadě Čech kolem 26 °C. Odpoledne a večer bude zesilovat vítr, v nárazech přechodně bude dosahovat rychlosti 50 až 90 km/h.

Výstraha před silným větrem platí až do 23 hodin pro kraje Jihočeský, Karlovarský, Vysočinu, Královéhradecký, Pardubický, Plzeňský kraj, Středočeský a Prahu.

V pátek k nám už bude za studenou frontou proudit chladnější vzduch. Bude oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, na západě srážky jen ojediněle. Na východě bude zpočátku ještě polojasno.

Noční teploty 16 až 12 °C, na západě až 10. Nejvyšší teploty 16 až 20 stupňů, na východě Moravy a Slezska kolem 23 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno a ojediněle přeháňky. Na východě území ale postupně oblačno až zataženo a místy občasný déšť. Nejnižší noční teploty 14 až 10, v západní polovině Čech kolem 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 stupně.

V neděli mraků a přeháněk ještě přibude, na východě území meteorologové místy očekávají i trvalejší déšť. Odpolední teploty vystoupí na 16 až 20 stupňů.

V pondělí má být oblačno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku až zataženo s deštěm, jinde jen ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty už pouze 14 až 18 °C.

V úterý se přeháňky objeví jenom ojediněle a nejvyšší teploty pod oblačnou až polojasnou oblohou vystoupí opět na 14 až 18 stupňů. Noční teploty se na západě místy budou pohybovat jen kolem 4 stupňů.

V dalších dnech čekejte oblačno až polojasno, místy přeháňky a odpolední teploty mezi 15 a 20 stupni.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme