Vstup do Evropské ligy zvládla vítězně Plzeň, naopak Liberec prohrál s Bragou

Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli v úvodním utkání Evropské ligy ve skupině E nad běloruským Dinamem Minsk 2:0, když skóre otevřel v prvním poločase Hořava a po přestávce přidal druhý gól Petržela. Nedařilo se naopak Slovanu Liberec, který ve skupině F prohrál s portugalskou Bragou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu v utkání s Minskem v Evropské lize

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu v utkání s Minskem v Evropské lize | Zdroj: ČTK

Plzeň byla od úvodních minut aktivnější a první šanci si vypracovala už v 11. minutě, ale Kovařík jen těsně nedosáhl na přízemní centr Ďuriše.

Skóre se tak měnilo až devět minut před přestávkou. Po rohovém kopu Hrošovského hlavičkoval nejdříve Procházka, míč se dostal k Hořavovi a ten také hlavou poslal Plzeň do vedení.

V závěru prvního poločasu ještě mohl zvýšit Rajtoral, ale z dobré pozice netrefil hostující branku.

STREAM A ONLINE: Sparta v Evropské lize prohrává v Tripolisu 0:1 v 1. poločase

Číst článek

I po přestávce měla Viktoria hru pod kontrolou a po hodině hry měl druhý gól na kopačce Ďuriš, ale brankáře nepřekonal. Definitivní podobu dal výsledku Petržela, který po přihrávce Rajtorala předvedl pěknou individuální akci zakončenou přesnou střelou. Míč se od tyče odrazil do branky Minsku.

Liberecký Josef Šural se drží za hlavu poté, co neproměnil šanci v utkání Evropské ligy s Bragou | Foto: ČTK

V Liberci nebylo v prvním poločase k vidění příliš gólových situací. Tu největší měl domácí Šural, kterého vychytal výborným zákrokem gólman Magalhäes.

Po přestávce se více osmělili i hosté. Nejdříve Silvu vychytal Koubek, který se zaskvěl i při šanci Alana. Další gólovou příležitost už hosté využili. Po akci Alana a Fonteho poslal míč do odkryté branky Silva.

Liberec mohl vyrovnat Bakošem, ale ten svoji šanci neproměnil, stejně jako o pár minut později Bartošák. V závěru měl pojistku na noze Silva, ale odkrytou branku minul.

1. kolo Evropské ligy:

Viktoria Plzeň - Dinamo Minsk 2:0 (1:0)
Branky: 36. Hořava, 75. Petržela. Rozhodčí: M. Avram - V. Avram, Urzica (všichni Rum.). ŽK: Baránek, Kopic - Neacsa, Politevič, Korzun. Diváci: 10 784.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Kopic, Hořava (90.+1 Kučera), Kovařík (74. Petržela) - Ďuriš (83. Holenda). Trenér: Krejčí.
Minsk: Gutor - Běgunov, Politevič, Bangura, Vitus - Adamovič, Korzun, Voronkov (78. Tigorev), Neacsa (73. Rassadkin) - Bečiraj, Korytko (61. Jarotski). Trenér: Rašovič.

Slovan Liberec - SC Braga 0:1 (0:0)
Branka: 60. Rafa Silva. Rozhodčí: Pawson - Mullarkey, Brooks - Moss, Friend (všichni Angl.). ŽK: Soungole, Šural, Pavelka, Kerbr - Alan Silva, Vukčevič, Mauro. Diváci: 8132.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole (64. Sýkora), Pavelka - Bartl, Shala (65. Rabušic), Šural - Bakoš (75. Kerbr). Trenér: Trpišovský.
Braga: Matheus - Carneiro, Boly, Pinto, Djavan - Alan Silva (75. Filipe Augusto), Vukčevič, Mauro, Rafa Silva - Crislan (62. Wilson Eduardo), Fonte (86. Ricardo Ferreira). Trenér: Fonseca.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme