Čtvrtek byl na silnicích nejtragičtějším dnem roku, zemřelo 11 lidí

Uplynulý čtvrtek byl zatím nejtragičtějším dnem na českých silnicích. Při nehodách včera zemřelo 11 lidí. Velký podíl na tom měla havárie s pěti mrtvými na dálnici D1 u Vyškova, kde řidič polské dodávky naboural zezadu do nákladního vozu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku zahynulo pět lidí a tři byli zraněni

Při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku zahynulo pět lidí a tři byli zraněni | Zdroj: ČTK

Podle šéfa BESIP Martina Faráře jsou hlavní příčiny včerejších nehod tři - nepozornost, vjetí do protisměru a nepřiměřená rychlost. Vliv na to mohlo mít i horké počasí.

„Byly opět vyšší teploty než 30 stupňů Celsia, samozřejmě se i prudce mění tlak a je dost možné, že na řidiče to působí a že to má souvislost s dopravními nehodami,“ řekl Farář.

Doteď byl nejtragičtějším dnem tohoto roku 23. červenec, kdy na českých silnicích zemřelo deset lidí. Čtvrtek toto číslo překonal.

Vedle nehody na dálnici D1 u Vyškova, která se zapsala do statistik pěti obětmi, zemřela například 24letá řidička mezi Popůvkami a Rosicemi na Brněnsku. Do jejího fiatu čelně narazil volkswagen řízený 20letým mladíkem.

Dva lidé, 29letý muž a 23letá žena, zemřeli při nehodě u Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku. Šestačtyřicetiletý řidič nákladního auta tam nejspíš dostal smyk a přejel do protisměru, kde se střetl se dvěma osobními vozy.

ČRo, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme