V části Prahy 9 kvůli legionelle dezinfikují rozvody teplé vody

V části pražského Proseku dezinfikují rozvody teplé vody. Důvodem je výskyt bakterie legionella v potrubí v jednom z tamních bytů. Pražská teplárenská proto spustila po dohodě s hygienickou stanicí preventivní dezinfekci celého bloku ve Vysočanské ulici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čištění vodovodního potrubí potrvá zhruba měsíc a obyvatele by podle mluvčího Pražské teplárenské Radka Ježdíka nemělo výrazně omezit.

„Mohou se dnes nebo zítra objevit drobné zákaly vody, případně nějaké usazeniny, které ale nejsou nijak škodlivé, je to zcela běžná věc,“ říká Ježdík.

„Teplá voda se může používat v průběhu dezinfekce naprosto bez omezení, nedoporučuje se pouze nějak extrémně si sprchovat obličej, hlavu a podobně,“ dodává.

V potrubí v jednom z bytů se vyskytlo stokrát vyšší množství bakterie legionelly, než je běžné. Bakterie může vyvolat akutní infekci a horečky. Pokud ji člověk nadýchá v rozprášených drobných kapénkách, může podle hygieniků způsobit i těžký zápal plic.

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme