Čeští basketbalisté porazili na ME Lotyše 97:70 a vyhlížejí olympijské hry

Čeští basketbalisté postoupili do olympijské kvalifikace a můžou dál snít o startu v Riu. V utkání o 7. místo na mistrovství Evropy ve francouzském Lille totiž jasně přehráli Lotyšsko 97:70.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský je druhým nejlepším nahrávačem celého mistrovství Evropy

Tomáš Satoranský je druhým nejlepším nahrávačem celého mistrovství Evropy | Zdroj: ČTK

Český výběr tentokrát nenastoupil s tak precizní obranou, jako tomu bylo v předešlých zápasech. Lotyši toho dokázali využít a v polovině první čtvrtiny vedli 18:12.

Pak se však prezentoval šesti body střídající Auda a po úspěšném trojkovém pokusu Satoranského se dostal dvě minuty před koncem první části český tým do vedení 24:22. Nakonec i první třetinu Češi vyhráli 28:23.

I ve druhé čtvrtině náskok českého týmu narůstal. Ve čtvrté minutě po proměněném trestném hodu Hrubana vedli Češi o 10 bodů a to trenér Ginzburg nechal odpočívat i největší opory Satoranského s Veselým.

V polovině druhé čtvrtiny po výborném obranném zákroku Houšky zvýšil z protiútoku Welsch na rozdíl 14 bodů. Dvě minuty před koncem prvního poločasu předvedl parádní smeč do koše Veselý a upravil na 51:33, na konci první půle byl stav 57:36!

 

Tak, a jdeme na to! #Eurobasket2015 #LATCZE #rvisejakolev

Posted by Česká basketbalová federace (ČBF) on 18. září 2015

Ani po přestávce se na obrazu hry nic nezměnilo. Český tým byl lepší a neustále zvyšoval náskok. Lotyšsku se přestalo dařit v útoku, skoro sedm minut nedokázali Lotyši bodovat. Češi tak zvýšili na 63:36!

V závěru třetí části se předvedl pěkným trojkovým pokusem Jelínek a zvýšil vedení o 33 bodů. To už byl rozdíl ve výkonu obou týmů propastný a Češi si utkání vyloženě užívali.

V poslední části už šlo jen o to, jestli se českým basketbalistům podaří dosáhnout stobodové hranice. To se sice nepovedlo, ale přesto musí být všichni spokojení, protože se podařilo splnit cíl, kterým byl postup do olympijské kvalifikace.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme