Jihlavští fotbalisté pod vedením Milana Bokši remizovali s Duklou 2:2

18. září 2015
Zprávy z

Jihlavští fotbalisté získali pod vedením nového trenéra bod. Svěřenci Milana Bokši v předehrávce 7. kola Synot ligy remizovali s pražskou Duklou 2:2. Oba góly Jihlavy dal Muris Mešanovič.

„Za ty dva, tři dny jsme hráče vedli především k tomu, že fotbal je taky tvrdá práce a bez ní nejsme schopní se prosadit. Měli jsme na druhou stranu obavu, aby se to nepromítlo do kvality hry,“ prohlásil po utkání s Duklou nový kouč jihlavského týmu Milan Bokša.

Premiéru na jihlavské lavičce mu zpříjemnil útočník Muris Mešanovič, když v desáté minutě zápasu střelou k pravé tyči překonal gólmana Filipa Radu. „Už jsem dal gól v Olomouci, dneska to pokračovalo, jsem za to rád.“

Jihlavský trenér Milan Bokša v rozhovoru s koučem Dukly Lubošem Kozlem

Vysočina dlouho držela v utkání jednobrankové vedení, a to i díky vynikajícím zákrokům domácího gólmana. Na dvě střely Dukly mezi 72. a 74. minutou byl ale Jan Hanuš krátký.

Jihlavským hrdinou večera se stal Muris Mešanovič. Hlavička bosenského útočníka v 81. minutě rozhodla o tom, že si každý tým připíše do prvoligové tabulky bod.

„Tohle mužstvo mělo vždy problém s tím, když prohrávalo, zejména když to bylo v závěru, že už nemělo sílu s výsledkem cokoli udělat. Nám se tentokrát proti opravdu kvalitnímu soupeři podařilo to utkání vyrovnat, a to je potřeba, abychom u hráčů ocenili.“ Pochválil své svěřence kouč Milan Bokša.

7. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Dukla Praha 2:2 (1:0)
Branky: 10. a 81. Mešanovič - 72. Přikryl, 74. Krmenčík. Rozhodčí: Jech - Blažej, Ratajová.ŽK: Štětina, Čajič (oba Dukla). Diváci: 2893.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - Marek, Jánoš (73. Demeter) - Fulnek, Šulek (79. Dvořák), Vaculík (75. Jungr) - Mešanovič. Trenér: Bokša.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Jeřábek, Štetina, Vrzal - Považanec (63. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Čajič (46. Daniel Tetour) - Berger, Beauguel (70. Krmenčík), Přikryl. Trenér: Kozel

autor: jak
Spustit audio