V Anglii začal svátek ragby. All Blacks touží po obhajobě mistrovského titulu

Miliony fanoušků ragby po celém světě se těší, až uvidí na světovém šampionátu nástup Nového Zélandu s tradičním bojovým tancem Hakou. Dočkají se zítra. To totiž asi největší favorit vstoupí v Anglii do turnaje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

8. ragbyové mistrovství světa odstartovalo zápasem domácí Anglie s Fidži na stadionu Twickenham

8. ragbyové mistrovství světa odstartovalo zápasem domácí Anglie s Fidži na stadionu Twickenham | Zdroj: Reuters

All Blacks ale dobře ví, že obhájit titul bude nesmírně těžké. Žádné reprezentaci se to doposud nepodařilo.

„Nikdo to před tím nedokázal, takže to musí být obtížné. Ale neznamená to, že se to nemůže stát. Někdo musí být první a my jsme jediný tým na tomhle šampionátu, který k tomu má příležitost,“ říká s nadějí trenér All Blacks Steve Hansen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ještě nikdy se nepodařilo ragbyovým mistrům světa obhájit titul. Je to výzva, zní od All Blacks

Jako v každém utkání a na každém šampionátu mají všichni proti Novému Zélandu speciální motivaci. Jenže touha stále dokazovat obrovskou kvalitu je přes nespočetné množství úspěchů i v hráčích asi nejragbyovější země na světě.

„Každý rok máte před sebou různé výzvy, které si před sebe stavíte,“ připomíná kapitán Nového Zélandu Richie McCaw.

„Na sportu je skvělé, že můžete odehrát dobré zápasy, za další týden se to ale nemusí opakovat. A tyhle výzvy jsou důvod, proč hraju a užívám si roky, kdy jsem součástí All Blacks. Udržuje vás to motivované hrát po boku nejlepších hráčů, touha být lepší. Žene vás. A pak jedete na mistrovství světa, vrchol pro hráče ragby," pokračuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zahájení ragbyového šampionátu a úvodní zápas domácí Anglie sledoval s fanoušky v ulicích Londýna redaktor Martin Charvát

Richie McCaw dovedl tým k triumfu na minulém šampionátu, teď je ale před ním výzva získat titul mimo Nový Zéland. Dvě dosavadní zlata totiž All Blacks brali ve svém prostředí. A jejich cesta za tímhle snem nezačne nikde jinde než na slavném stadionu ve Wembley.

„Známe historii Wembley, je to speciální stadion, se speciální historií. A jak to vypadá, tenhle tým přitahuje být malinkou součástí téhle historie. Bude to skvělé - přes 90 tisíc diváků, nemůže to být lepší,“ doufá Steve Hansen před utkáním proti nejtěžšímu protivníkovi All Blacks v základní skupině - týmu Pum neboli Argentině.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme