Fotbalisté Sparty rozstříleli Olomouc, Plzeň vyhrála na hřišti Bohemians

Fotbalisté Viktorie Plzeň potvrdili ve vršovickém Ďolíčku roli favorita a vyhráli nad Bohemians 1:0 gólem Ďuriše. Nezaváhala ani pražská Sparta, která na Letné rozstřílela Olomouc 4:0. Dva góly vstřelil Dočkal a po jednom přidali Lafata a Hušbauer. Tři body si připsal i Liberec po vítězství 3:0 nad Příbramí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský z Plzně uniká Milanu Havlovi z Bohemians

David Limberský z Plzně uniká Milanu Havlovi z Bohemians | Zdroj: ČTK

Sparta stále doma neztratila ani jeden bod, ve čtyřech zápasech pouze jednou inkasovala a nastřílela 12 gólů. Olomouc vzdorovala pouze třináct minut, než se krásně zpoza pokutového území trefil Hušbauer.

Do poločasu už bylo rozhodnuto. Nejdřívě se po Dočkalově centru z pravé strany hlavou prosadil Lafata a pak přidal z pokutového kopu po faulu na Krejčího třetí branku Dočkal.

Ve druhém poločase se ještě nejlepší hráč zápasu Dočkal krásně uvolnil, šel sám na Buchtu a obloučkem uzavřel skóre zápasu.

Fotbalisté Bohemians přežili v první půlhodině dvě šance Limberského a pak mohli vstřelit vedoucí gól. Schick dokonce překonal i hostujícího brankáře Kozáčika, ale míč proběhl podél brankové čáry do autu.

Skóre se tak měnilo až po hodině hry. Po centru Limberského se v pokutovém území dostal k míči Ďuriš a nadvakrát překonal Zlámala. Hned za dvě minuty mohl zvýšit Procházka, ale pouze orazítkoval tyč Zlámalovy branky.

Dvacet minut před koncem měl vyrovnání na noze Acosta. Jeho lob však přeletěl nejen Kozáčika, ale i jeho branku. A když nepřinesla změnu skóre ani akce Vaňka, skončilo utkání nejtěsnějším vítězstvím Viktorie Plzeň.

Fotbalisté Slovanu Liberec se radují z gólu v utkání s Příbramí, který nakonec vyhráli 3:0. | Foto: ČTK

Liberec se v utkání s Příbramí dostal do vedení po necelé půlhodině hry, když Hrušku prostřelil po standardní situaci Pokorný. Hned po přestávce si hostující Dosoudil dal vlastní gól a bylo prakticky rozhodnuto.

V pohodě hrající Severočeši přežili dvě šance soupeře a vzápětí upravil na rozdíl tří gólů Shala. Slovan Liberec se tak vrátil na 2. místo, na vedoucí Spartu ztrácí dva body.

7. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - Sigma Olomouc 4:0 (3:0)
Branky: 36. z pen. a 74. Dočkal, 14. Hušbauer, 25. Lafata. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Dobrovolný. ŽK: Krejčí, Costa - Cana. Diváci: 7722.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 63. Ďuriš. Rozhodčí: M. Paták - Mencl, Pelikán. ŽK: Akulinin - Kučera. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 26. Pokorný, 47. vlastní Dosoudil, 67. Shala. Rozhodčí: Hrubeš - Pilný, Arnošt. ŽK: Sus, Končal (oba Příbram). Diváci: 3527.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme