Daviscupový kapitán počítá pro příští rok s Berdychem i Štěpánkem

Jen jednou v historii se stalo, že čeští tenisté opustili elitní skupinu Davisova poháru a zatím stále platí, že naposledy. Barážový duel v Indii totiž zvládli bez svého nejlepšího hráče a také v extrémně těžkých podmínkách. Potili se hráči i fanoušci na tribuně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daviscupová sestava pro barážový duel v Indii - Radek Štěpánek, Adam Pavlásek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý

Daviscupová sestava pro barážový duel v Indii - Radek Štěpánek, Adam Pavlásek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý | Zdroj: ČTK

„Tady jsou extrémní podmínky, je obrovský úspěch, že jsme tady dokázali zvítězit,“ oddechl si Jiří Veselý.

Jako lídr týmu si první den s těžkými podmínkami neporadil a celou sestavu dostal do nečekaných potíží, takže byl rád, že páteční nezdar mohl napravit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Daviscupový trenér Jaroslav Navrátil počítá pro příští ročník s Tomášem Berdychem i Radek Štěpánkem. Větší šanci dostane Adam Pavlásek.

A také ocenil, že mohl jít i podruhé v Dillí na kurty za příznivého stavu. Poprvé po Lukáši Rosolovi, podruhé po sobotní čtyřhře, ve které Adam Pavlásek a Radek Štěpánek porazili favorizovanou dvojici Bopanna-Paes.

„To byl nejdůležitější bod, kluci zahráli neskutečného debla. Nedovedu si představit, že bychom prohrávali 1:2 a Jirka Veselý by šel na kurt. Jak by to asi vypadalo? Byl by ještě více nervózní, nevím,“ potvrdil slova Jiřího Veselého také kapitán Jaroslav Navrátil, který věří, že by český tým příští sezonu nemusel mít takové starosti, jako měl teď v Dillí.

„Určitě se na první zápas vrátí Tomáš Berdych a to je pro nás důležité. Musíme vyhrát první kolo a vyhnout se baráži, která je těžká. S Tomášem jdou naše šance určitě nahoru,“ doufá kapitán Jaroslav Navrátil.

Přišel jsem o daviscupové panictví, směje se Veselý. Napravil páteční porážku

Číst článek

V příští sezoně by chtěl dát poprvé šanci v singlovém zápase Adamu Pavláskovi, který se tolik osvědčil v těžkých deblech, a také by stále rád spoléhal na zkušenosti Radka Štěpánka.

„Je to hráč, který se připraví na 200 procent Potřebuje sebevědomí, a když bude zdravý, může být velice platným hráčem. Jeho zkušenosti se nedají nikým nahradit, takový hráč je v týmu hrozně důležitý,“ uzavřel Navrátil.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme