Turnaje mistrů si mohou zahrát i 4 čeští tenisté, nejblíže k účasti má Kvitová

Závěr tenisové sezony je z pohledu českých fanoušků velmi lákavý. Kromě listopadového pražského finále Fed Cupu bude zajímavé sledovat i počínání Tomáše Berdych a dalších tří českých reprezentantek. Všichni by se totiž rádi podívali na prestižní Turnaj mistrů, potažmo mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková a Petra Kvitová po finále v Sydney

Karolína Plíšková a Petra Kvitová po finále v Sydney | Zdroj: Reuters

Stoprocentní jistotu podle aktuálního pořadí má zatím jen ve čtyřhře Lucie Šafářová, která spolu s Američankou Mattekovou-Sandsovou triumfovala na grandslamech v Austrálii a Paříži. A její šance nejsou zanedbatelé ani ve dvouhře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyhlídky českých tenistů na prestižní turnaje v závěru sezony zhodnotil reportér ČRo Jakub Kanta

„Mít tam double by byl sen. Ale nechci to zakřiknout. Je to dobře rozjetý, a kdyby to tak zůstalo, byla by to pecka," svěřila po vítězství na Roland Garros Šafářová.

Nejblíže k účasti mezi osmi nejlepšími singlistkami sezony na podniku v Singapuru má teď ale z českého tria Petra Kvitová.

„Po Wimbledonu jsem řekla, že bych se chtěla kvalifikovat, a udělám pro to všechno,“ říkala čtvrtá hráčka žebříčku na nedávném US Open. Aktuální pořadí ale nesleduje. „Nevím, kolikátá jsem. Nějak teď nechodím na internet,“ vysvětlila Petra Kvitová, která v srpnu prodělala monokleózu.

U ní, ale hlavně u páté Lucie Šafářové teď bude především záležet na zdraví. Vždyť brněnskou rodačku teprve včera propustili z nemocnice, kde byla hospitalizována s bakteriální infekcí.

 

Konečně v domácí posteli! Po týdnu propuštěna do domací léčby! Cítím se mnohem lépe a snad už to půjde rychle a budu...

Posted by Lucie Safarova on 20. září 2015

Nejen snít o premiérové účasti může i devátá Karolína Plíšková, která na osou Carlu Suárezovou Navarrovou ztrácí jediný bod.

Velmi blízko mužskému Turnaji mistrů je pátý Tomáš Berdych. „Pokud bude zdravý, účast by mu neměla uniknout. Má komfortní náskok a turnajů ke sbírání většího množství bodů už není tolik. Londýn má velmi rád a velmi mu záleželo na tom, aby se tam fanouškům představil,“ přemýšlí tenisový expert ČRo Jaroslav Plašil.

Pokud se Tomáš Berdych na Turnaj mistrů kvalifikuje, půjde už o jeho šestou účast v řadě. Svůj bodový účet se bude snažit rozšířit na turnaji v Petrohradě, kde je nasazenou jedničkou.

Jaroslav Plašil, Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme