Apple napadli hackeři. Některé aplikace obsahovaly škodlivá data

Společnost Apple čelila hackerskému útoku. V online prodejně App Store byly ke stažení aplikace obsahující škodlivá data. Podle některých zdrojů šlo o víc než 300 programů. Apple už prý odstranil z nabídky online obchodu aplikace, ve kterých se problém objevil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

notebook, studentka, heslo, apple, v parku

notebook, studentka, heslo, apple, v parku | Foto: zdroj: Flickr.com, Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic

V aplikacích určených pro chytré telefony iPhone a tablety iPad si uživatelé mohli nevědomky stáhnout škodlivý malware. Ten umožňuje získávat ze zařízení citlivé informace.

Operační systémy od Applu jsou mezi odborníky považovány za velmi bezpečné. Hackerům se ale podařilo obelstít některé vývojáře. Podstrčili jim falešnou verzi programu, který slouží k vytváření aplikací.

Programátoři tak od začátku pracovali s infikovanými daty a ty se dostaly do nabídky App Storu. Firma incident příliš nekomentuje a neuvádí, kolik uživatelů útok postihl.

Čínská bezpečnostní firma Qihoo360 Technology ale uvedla, že našla 344 aplikací, ve kterých byl nebezpečný malware. Apple počet nakažených aplikací neupřesnil.

Apple už v neděli večer oznámil, že svou prodejnu aplikací od zákeřného programu vyčistí.

Marie Machytková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme