Věřím, že se druhá strana vzpamatuje, říká kladenský primátor k finančním nesrovnalostem Rytířů

Hokejové Kladno v čele s majitelem Jaromírem Jágrem mladším čeká hloubková kontrola financování klubu. Slavný hokejista sice odmítá jakékoli pochybení, jenže i tak bude čelit auditu ze strany města, které k němu má jako menšinový vlastník právo. Oběma stranám jde přitom o jediné, aby na Kladně fungoval hokej bez problémů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oprava kladenského zimního stadionu

Oprava kladenského zimního stadionu | Foto: Kateřina Havránková

„Protože chodím na ryby, tak bych dal cokoliv za to, kdybych chytil zlatou rybičku a ona pro mě měla tři přání. Jedno by bylo, aby tenhle problém zmizel a vůbec nenastal. Věřím tomu, že druhá strana se s prominutím vzpamatuje a začne to řešit konstruktivně,“ doufá primátor města Kladna Milan Volf.

Hlavním problémem je to, že Jaromír Jágr kupoval za klub hokejové vybavení z Jágr Teamu, kde byl také jednatelem. Když na to město přišlo, situaci začalo řešit. Pozastavilo dotace a následně odsouhlasilo hloubkovou kontrolu, která má odhalit případná pochybení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kladenský primátor Milan Volf očekává od vedení Rytířů konstruktivnější přístup v řešení finančních nesrovnalostí klubu

Jágr na druhé straně ubezpečil fanoušky, že chce nepříjemnou situaci co nejdříve vyřešit. Zároveň pověřil svého zmocněnce k zahájení nového jednání s vedením města.

„Jaromír Jágr je toho názoru, že by všem mělo jít především o jednu věc, a tou je kladenský hokej a hlavně kladenská hokejová mládež,“ říká tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Nákup výstroje z vlastního Jágr Teamu nebyl podle Herala rozhodně prvoplánový za účelem zisku.

„Každému je snad jasné, že Jaromír Jágr nedělá v Kladně hokej v zájmu svého osobního zisku. Byl to jeho otec, kdo v polovině devadesátých let zachránil kladenský hokej poprvé. Byl to Jaromír Jágr, kdo ho zachránil před čtyřmi lety podruhé,“ připomněl Heral.

Výsledky auditu by měly být známé zhruba za měsíc a půl. Jaromír Jágr u toho nebude, připravuje se na Floridě na start NHL.

„Řídit hokej znamená sedět tady a dělat to od A do Z. Za něj to dělají jiní. A domnívám se, že mu neříkají úplně pravdu. Pokud vše dobře dopadne, budu nejšťastnější člověk na světě. Věřím, že nebudu muset chytit zlatou rybičku,“ doufá primátor Milan Volf.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme