Rio je plus, ale celkově jsem zklamaný, svěřil se Jan Bárta po MS v časovce

Cyklista Jan Bárta skončil na světovém šampionátu v časovce jedenáctý. Český jezdec tak v americkém Richmondu vybojoval pro české barvy účastnické místo na olympijských hrách v Riu. V redukovaném pořadí totiž skončil devátý. Navázal tak na Martinu Sáblíkovou, která podobný úspěch vybojovala o den dříve. Důvod ke spokojenosti ale Jan Bárta přesto postrádal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český cykllista Jan Bárta během závodu Tour de France

Český cykllista Jan Bárta během závodu Tour de France | Zdroj: Reuters

„Byl to můj čtvrtý start na mistrovství světa v časovce a jedenácté místo. Dá se říct, že jsem vyrovnal nejhorší výsledek na mistrovství světa. Čekal jsem trošku víc,“ uvedl v cíli závodu Jan Bárta.

Zatím nejlepším umístěním v časovce na mistrovství světa je pro něj sedmá příčka. Radost mu tak alespoň dodalo vybojované místo pro české barvy na hrách v Riu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česku vybojoval cyklista Jan Bárta účastnické místo na olympiádě v Riu, přesto nebyl po časovce na MS spokojen. Více Pavel Petr

„Že bych měl mít účastnické místo na olympiádě, je pro mě samozřejmě dobře, je to určitě plus, ale celkově jsem asi trošku zklamaný,“ svěřil se.

Boj s chronometrem začal pro rodáka z Kyjova dobře - úvodní měřený úsek zajel jako třetí nejrychlejší. Postupně se ale pořadím propadal. Podle Bárty bylo důležité především neztratit koncentraci.

„Myslet na to, abych do časovky dával všechno, co můžu, abych zůstal na kole v dobré pozici a moc se na tom nevrtěl, a neztrácel tak sílu,“ popsal a dodal:

„ Že bych měl mít účastnické místo na olympiádě, je pro mě samozřejmě dobře, ale celkově jsem asi trošku zklamaný. “

„Abych si trať buď zkracoval, anebo jel tam, kde je lepší asfalt. Člověk musí zůstat co nejvíce koncentrovaný, aby podal optimální výkon. Jak myslíte na další věci, koncentrace upadá a jedete pomaleji.“

Po časovce musí český reprezentant nabrat zpět ztracené síly. V neděli ho totiž čeká hromadný závod o duhový trikot na trati dlouhé 260 kilometrů.

„Teď je důležité si odpočinout, dostat se z únavy a pak se asi v sobotu rozjedu, abych byl na neděli připravený,“ uzavřel Jan Bárta.

Pavel Petr, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme